ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μιχαηλίδου: Τι θα ισχύσει με το επίδομα για κάθε γέννηση

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια στο ποσό που θα αρχίσει να δίνεται από την 1η Ιανουαρίου 2020 «ώστε να διασφαλίσουμε την αίσθηση δικαίου»

Σε διευκρινίσεις για το επίδομα για κάθε γέννηση και στη δέσμευση ότι όλα τα επιδόματα και θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας για θέματα πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου.
Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ είπε ότι από την 1 Ιανουαρίου 2020 θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια «ώστε να διασφαλίσουμε την αίσθηση δικαίου». Διευκρίνισε ότι αυτό που είπε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια και τόνισε ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί.
«Το επίδομα δεν θα αφορά μόνο στις γυναίκες κάτω των 30 ετών, όπως λάθος ερμηνεύτηκε, αλλά αντίθετα εμείς είπαμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις που ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να κάνει οικογένεια, χρειάζεται να δώσουμε έξτρα κίνητρα, τα οποία και εξετάζουμε», είπε. «Διατηρούνται τα επιδόματα και ενισχύονται, διότι ο Πρωθυπουργός έχει κοινωνική ατζέντα και κοινωνική πολιτική», υπογράμμισε ενώ πρόσθεσε πως η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει ένα ενιαίο μητρώο δικαιούχων επιδομάτων, «ώστε να ξέρουμε πόσα επιδόματα παίρνει ο καθένας και να μην μείνει κανένας πολίτης που έχει ανάγκη, χωρίς επίδομα».

Ακόμη, ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε εκείνη επιθυμεί και ότι, σε επικοινωνία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, γίνονται διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα. Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είπε ότι όλοι οι αιτούντες έλαβαν voucher και σημείωσε ότι φέτος είναι επιπλέον 27.000 παιδιά σε σχέση με πέρυσι.
Στόχος του χρόνου να μην μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Τέλος, θα ενισχυθεί ο θεσμός «Βοήθεια στο σπίτι» ενώ θα διατηρηθεί το επίδομα ενοικίου.

Πηγή: Protagon.gr

Μιχαηλίδου: Τι θα ισχύσει με το επίδομα για κάθε γέννηση
To Top