ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Μέτρησε την πίεσή σου”: Έγινε ενημέρωση για την υπέρταση και μέτρηση πίεσης σε αιρετούς και εργαζόμενους του Δήμου

Θα γίνουν μετρήσεις πίεσης πολίτων και στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Καλαμάτας, Μανώλη Μάκαρη, πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα «Αρτηριακή Υπέρταση» σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση για την αρτηριακή υπέρταση. Στο πλαίσιο της δράσης, στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης σε αιρετούς και εργαζόμενους στο Δήμο.

282228658 688616422237115 4927128643160704452 n

Σημειώνεται ότι η υπέρταση είναι ύπουλη ασθένεια που ευθύνεται για πολλές δυσμενείς επιπτώσεις της υγείας μας, ακόμη και για θανάτους. Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης, ο Μάιος είναι ο μήνας μέτρησης της πίεσης.

Μάκαρης: “Το 40% των ανθρώπων δεν γνωρίζει οτι πάσχει από υπέρταση”

Όπως δήλωσε ο κ. Μάκαρης, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πρωτότυπη έρευνα επί του ζητήματος, το 40% των ανθρώπων δεν γνωρίζει ότι πάσχει από υπέρταση και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος των δημόσιων εκδηλώσεων που οργανώνονται: να μάθει ο κάθε άνθρωπος την πίεσή του κι αν είναι υπερτασικός να την ρυθμίσει για να αποφύγει μελλοντικές επιπτώσεις στην υγεία του, διότι «η υπέρταση είναι ένας σιωπηρός εχθρός». Η κανονική πίεση, διευκρίνισε, είναι κάτω από 14 η μεγάλη και κάτω από 9 η μικρή.

DSC 0682 2 Small

Κατά την έναρξη της δράσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικών Θεμάτων, Γιώργος Φάβας, που μετρήθηκε και συμμετείχε στην επιστημονική έρευνα του κ. Μάκαρη, εξήρε τις προσπάθειες του γιατρού, προσθέτοντας ότι στην πρωτοβουλία του αρωγός είναι ο Δήμος Καλαμάτας που θα στηρίξει και κάθε άλλη προσπάθεια που αγγίζει την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες για μέτρηση της πίεσης των δημοτών, θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας αλλά και σε πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης.

DSC 0668 Small

Η δράση εντασσόταν στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος ΜΜΜ (May Measurement Month) της Διεθνούς Εταιρείας Υπέρτασης (International Society of Hypertension) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης (ΕΕΥ) με στόχο την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την υπέρταση και την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή της.

ypert 1

“Μέτρησε την πίεσή σου”: Έγινε ενημέρωση για την υπέρταση και μέτρηση πίεσης σε αιρετούς και εργαζόμενους του Δήμου
To Top