ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ζητούν οι εκπαιδευτικοί Μεσσηνίας-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή

“Ενώνουμε τις φωνές μας μαζί με τα Σωματεία της πόλης”, αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας

“Δύο χρόνια πανδημίας και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας στο χώρο της εκπαίδευσης. Καθημερινά μετράμε δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες νέα κρούσματα με την εξάπλωση της πανδημίας να είναι ανεξέλεγκτη.

Βιώνουμε «ανοιχτά» σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών και με την προϋπόθεση να νοσεί το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος. Καμιά πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Απέναντι στη ζοφερή αυτή πραγματικότητα κλιμακώνουμε τον αγώνα για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, για σύγχρονους όρους εργασίας που να συμβαδίζουν με τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία, για την άμεση λήψη μέτρων στα σχολεία μας (κατάλληλες αίθουσες για την αραίωση των μαθητών, εξασφάλιση καθαριότητας, προσλήψεις με βάση τα πραγματικά κενά, δωρεάν τεστ και μάσκες για εκπαιδευτικούς και μαθητές, κατάργηση του απαράδεκτου 50%+1).

Καλούμε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς να δώσουμε το δυναμικό μας παρόν στη συγκέντρωση διεκδικώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ζητούν οι εκπαιδευτικοί Μεσσηνίας-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή
To Top