ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέτρα: Επιστρέφουν από Δευτέρα μουσική και ελεύθερο ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση

Την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου, την άρση του περιορισμού του ωραρίου στην εστίαση και την επιστροφή της μουσικής στη διασκέδαση που θα αφορά μόνο καθήμενους πελάτες. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε πριν λίγο τις σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα.

Ακόμη, το μόνο μέτρο που δεν καταργείται, αλλά θα είναι σε ισχύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα -θα εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση των Ειδικών- είναι η χωρητικότητα στα γήπεδα.

Αυτό σημαίνει, ότι παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί για τους φιλάθλους σε γήπεδα και αθλητικές δραστηριότητες. Έτσι, παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές.

Πιστοποιητικά εμβολιασμού

Λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς που προκάλεσε δυσκολίες στις μετακινήσεις πολιτών που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έληγαν στις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν στις 7 Φεβρουαρίου 2022.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση των Λοιμωξιολόγων για άρση των μέτρων μετά και την πτώση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. Ωστόσο την ίδια στιγμή παραμένει υψηλός ο ημερήσιος αριθμός θανάτων ασθενών με COVID-19, ξεπερνώντας και τον αριθμό των 100.

Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

To Top