Επί Σκηνής

ΜΕΘ: Συνεχίζονται οι πρόβες για τον “Παπουτσωμένο Γάτο”

ΤΟ ΜΕΘ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΒΑΡΗΚΟΪΑ

Την πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου “ο Παπουτσωμένος Γάτος” θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το επόμενο διάστημα όλα τα παιδιά της πόλης αλλά και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στα οποία είναι και αφιερωμένη.

Για πρώτη φορά το ΜΕΘ έχοντας αποδείξει την ευαισθησία του στα θέματα προσβασιμότητας των ατόμων με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα προσφέρει τη δυνατότητα και στα παιδιά με προβλήματα βαρηκοΐας να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση με ταυτόχρονη μετάφρασή της στη νοηματική. Έτσι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα και στα παιδιά αυτά να απολαύσουν το θεατρικό παραμύθι του παπουτσωμένου γάτου και να κατανοήσουν τη σημασία του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Με πολύ κέφι και ενθουσιασμό συνεχίζονται οι πρόβες της Παιδικής Σκηνής του ΜΕΘ για το έργο “Ο παπουτσωμένος γάτος” που θα παρουσιαστεί στους μικρούς μας φίλους στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής από την Παρασκευή 23 μέχρι και την Κυριακή 25/2, καθώς επίσης και από την Παρασκευή 2 μέχρι και την Κυριακή 4/3.

Όπως επισημαίνεται από τον πρόεδρο του ΜΕΘ, Γιώργο Παντελόπουλο, “πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΜΕΘ και είναι αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι η γενική δοκιμή θα είναι ανοικτή για τα παιδιά αυτά, καθώς επίσης θα υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης στη νοηματική για όσα παιδιά έχουν πρόβλημα ακοής ( μετά από προσυννενόηση ).
Η παραγωγή μας αυτή αποτελεί μέρος της εκστρατείας για την άρση των εμποδίων προσβασιμότητας του Κάστρου Καλαμάτας”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Αναστασία Λεντούδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Θεοδώρα Σπυροπούλου Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Συνθέτης – στιχουργός: Λεωνίδας Βέλλης Μουσικοί: Λεωνίδας Βέλλης, Κώστας Μανιάτης Τραγούδι: Κατερίνα Κατσαμπάνη Φροντιστήριο: Μαρία Λυκούση
Ηχητικά – φωτισμοί: Γιώργος Νικολόπουλος
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αγγελόπουλος
Φωτογράφηση: Λεωνίδας Μακρής

Παίζουν: Παύλος Κλάδης, Κωνσταντίνος Ρέντας, Βασίλης Στεφανόπουλος, Βασιλική Σεβαστέλη, Ελένη Ρομπόγλου, Έλενα Παπαευγενίου, Κώστας Αλεξίου, Μαρία Λυκούση, Έλενα Καυκά, Θεοδώρα Σπυροπούλου, Ολυμπία Βενιζελέα, Σοφία Δούση, Ελένη Γιαννακοπούλου, Αντώνης Μπούνας, Τάκης Βασιλόπουλος, Γεράσιμος Δημόπουλος, Νικολέττα Λυμπεροπούλου, Χρυσούλα Σιψά.
“Ο παπουτσωμένος γάτος” από την Παιδική Σκηνή του ΜΕΘ. Μια παράσταση που θα τη χαρούν μικροί και μεγάλοι!

To Top