ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μεταμόρφωση: “Συνέργειες στη Γεωργία και την Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής”

Σήμερα Σάββατο,  8 Αυγούστου 2020, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Πύλου- Νέστορος στην τοπική κοινότητα της Μεταμόρφωσης μία ειδική θεματική συζήτηση για «τις συνέργειες στη γεωργία και την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής». Ο τόπος μας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις τοπικές ποικιλίες μπορεί να αναδείξει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης μέσα από την βιώσιμη Γεωργία.

Αρωγός σε αυτή μας την προσπάθεια θα είναι η πολιτιστική μας παράδοση, η σύγχρονη τεχνολογία και η επιστήμη.

Μέσα από ένα μοντέλο συνεργείο τοπικών συλλογικών σχημάτων, της πανεπιστημιακής κοινότητας και τις θεσμικές αρχές ανοίγουμε το δρόμο στη βιώσιμη ανάπτυξη. Αξιοποιούμε την τοπική ποικιλία ντομάτας και κρεμμυδιού και παράγουμε νέα προϊόντα δίνοντάς τους προστιθέμενη αξία.

Το πρόγραμμα

Χαιρετισμός του δημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα

Ο ρόλος των τοπικών αγροτικών προϊόντων στην ανάπτυξη της περιοχής , από τον Παύλο Γκρέκη Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Η αξιοποίηση των τοπικών ποικιλιών και η μεταποίηση τους για την παραγωγή προϊόντων προστιθέμενης αξίας.  Ζακυνθινός Γιώργος καθηγητής και πρόεδρος τμήματος επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η κοινωνική επιχειρηματικότητα ως εργαλείο στη Γεωργία, Ματίνα Κανάκη Τ.Γεωπόνος M.Sc Περιβαλλοντικής και οικολογικής Μηχανικής Παν . Αιγαίου, Made Group.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Γιάννης Σάρρος δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα.

Μεταμόρφωση: “Συνέργειες στη Γεωργία και την Αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων της περιοχής”
To Top