ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταμεσονύχτια μεγάλη φωτιά στο Νεοχώρι Δυτικής Μάνης- Έκαψε 12 στρέμματα

30 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΟΥΠΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΕΝΤΑΣΕΩΣ 7 ΜΠΟΦΟΡ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΤΑΣΒΕΣΤΗΚΕ

Φωτιά εκδηλώθηκε στις 02.00 τη νύχτα στο Νεοχώρι Δυτικής Μάνης. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα εγκαταλελειμμένο χωράφι με ελιές και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν όλη τη νύχτα στην περιοχή. Αμέσως στο σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις με πρώτους τους εθελοντές της ομάδας ΓΑΙΑ, που έχουν τη βάση τους στην περιοχή, και έσπευσαν με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης μετέβησαν στο σημείο 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και ένα από Αρεόπολη, καθώς και μία υδροφόρα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Συνολικά, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι και εθελοντές πυροσβέστες. Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος,για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά τελικά με τη συνδρομή όλων των πυροσβεστικών δυνάμεων και παρά τις αντίξοες συνθήκες, μιας και οι άνεμοι όλη τη νύχτα έπνεαν 7 με 8 μποφόρ, σβήστηκε τα ξημερώματα, καίγοντας συνολικά 12 στρέμματα με ελιές.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΠΙΤΙΑ

Επειδή κοντά στην περιοχή της φωτιάς υπήρχαν σπίτια, προληπτικά εκκενώθηκαν 2, και απομακρύνθηκαν οι ένοικοί τους, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς.

ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τα αίτια της μεταμεσονύχτιας πυρκαγιάς διερευνώνται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Καλαμάτας, ωστόσο όπως δήλωσε στο MessiniaLIVE και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, όλα, τόσο η ώρα που ξέσπασε η φωτιά, το σημείο, και το γεγονός ότι απο χθες στη Μάνη πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, συνηγορούν ότι πρόκειται για εμπρησμό.
Πρόκειται για την πρώτη φωτιά που ξέσπασε μία ημέρα μετά την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Μ.Π.

Foto – video Μαρία Κορμά

To Top