Τουρισμός

Μετά την ΕΡΤ κι ο ΣΚΑΙ πρόβαλε την Καλαμάτα

Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΜΕ – ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ LIVE ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Την Καλαμάτα και την εορταστική της ατμόσφαιρα πρόβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, μέσα από την εκπομπή «Σήμερα» με το Δημήτρη Οικονόμου. Λίγο πριν τις 9.30 το πρωί, σήμερα Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, η συντοπίτισσά μας ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Λήδα Χριστοπούλου συνδέθηκε με το στούντιο της εκπομπής από την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Τη σύνδεση άνοιξε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, παιανίζοντας τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Στη συνέχεια, το τοπικό παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος παρουσίασε τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Καλαμάτας και τις γαστρονομικές προτάσεις της περιοχής μας: σφέλα και ταλαγάνι, ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ, ξερά σύκα, κρασί, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, λαλάγγια, παστό και λουκάνικο με πορτοκάλι, μαζί με ρίγανη από τον Ταΰγετο.
Ο Δ. Οικονόμου ζήτησε από τη Λ. Χριστοπούλου «να σταλούν πακέτο» οι λιχουδιές στην Αθήνα, στο ΣΚΑΪ κι αυτή απάντησε πως πρόκειται για διαδικασία πολύ εύκολη μέσω του αυτοκινητοδρόμου, ενώ ο παρουσιαστής θυμήθηκε τις …στροφές του Αχλαδόκαμπου, σε σύγκριση με το νέο αυτοκινητόδρομο, που είναι «αέρας» όπως είπε η ρεπόρτερ.

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ»

Ακολούθως, ο Δήμαρχος καλημέρισε τον παρουσιαστή και έδωσε ευχές για τη νέα χρονιά, «από την πάντοτε αισιόδοξη Καλαμάτα, η οποία μάχεται, βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Έχουμε μία ανοδική πορεία μέσα στην οικονομική κρίση, είμαστε δύο ώρες από την Αθήνα, μ’ ένα αεροδρόμιο συνδεδεμένο με 30 πόλεις της Ευρώπης.
Σας περιμένομε. Περιμένομε όλο τον κόσμο και τα προϊόντα θα σας τα στείλομε, να τα δείτε από κοντά».
Ο Δ. Οικονόμου χαρακτήρισε την Καλαμάτα «μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας», ενώ επαίνεσε και τις ομορφιές της Μεσσηνίας.
Τέλος, ο Δήμαρχος έκοψε βασιλόπιτα, ευχόμενος χρόνια πολλά και «να μην έχουμε προβλήματα εθνικά», προσθέτοντας ότι κόβει τη βασιλόπιτα «για τις παραδόσεις μας, για τη θρησκεία μας, για τον Ελληνισμό». Ο παρουσιαστής της εκπομπής ζήτησε συγκεκριμένο κομμάτι και πέτυχε το φλουρί, ενώ δεν πραγματοποίησε την …απειλή του να διακόψει την εκπομπή και να φύγει για Καλαμάτα, όπως είχε αναγγείλει, σε περίπτωση που το φλουρί του τύχαινε! Αυτό θα του αποσταλεί, μαζί με τα τοπικά προϊόντα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.
Η εκπομπή έκλεισε με τις ευχές του Αϊ-Βασίλη, του Ξωτικού και της Νεράιδας, με φόντο το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, από την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος μίλησε για τη γιορτινή Καλαμάτα και σε εκπομπή της ΕΡΑ, σήμερα 2 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10.20 το πρωί.

Μετά την ΕΡΤ κι ο ΣΚΑΙ πρόβαλε την Καλαμάτα
To Top