ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕ Μεσσηνίας: Υπολειτουργεί το τμήμα αδειών κυκλοφορίας

ΑΠΟ ΑΥΘHΜΕΡΟΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 10-15 ΗΜΕΡΕΣ

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στο τμήμα αδειών κυκλοφορίας στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΕ Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, τόσο για λόγους ασφάλειας για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού αλλά και λόγω αδειών του προσωπικού, η μεταβίβαση ενός οχήματος, εκεί μου γινόταν ακόμα και την ίδια ημέρα στο παρελθόν, τώρα να χρειάζονται ακόμα και δυο εβδομάδες και αυτές κατόπιν ραντεβού.
Ήδη από την διακοπή που αποφάσισε πρόσφατα το Υπουργείο Μεταφορών στην διαδικασία για την έκδοση νέων αδειών κυκλοφορίας ΙΧ ή δικύκλου, ή και μεταβίβασης τους, για λόγους ασφάλειας για υγειονομικούς λόγους και το κλείσιμο και των αντιπροσωπειών, συσσωρεύτηκαν δεκάδες περιπτώσεις και οι εκκρεμότητες σε διεκπαιρεώσεις σχηματίζουν “βουνό”!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθαν να προστεθούν και οι απουσίες τριών υπαλλήλων του συγκεκριμένου τμήματος με αποτέλεσμα να έχει μείνει μόνο ένας υπάλληλος, ο οποίος και αδυνατεί να φέρει εις πέρας όλο αυτό τον φόρτο εργασίας, αφού ανά ημέρα γίνονται συγκεκριμένες πράξεις και οι εκκρεμότητες αυξάνονται, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Από την πλευρά των εμπόρων οχημάτων αλλά και των πολιτών υπάρχει δυσαρέσκεια για την μεγάλη αναμονή και δεν έχουν λείψει και κάποια ευτυχώς λίγα φραστικά επεισόδια στο τμήμα αδειών. Μάλιστα αρκετοί διαμαρτύρονται ότι με τις καθυστερήσεις αυτές, χάνουν πελάτες και ζημιώνονται και ζητάνε από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας να λάβει άμεσα μέτρα ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Το Messinialive επισκέφτηκε την ΠΕ Μεσσηνίας και το συγκεκριμένο τμήμα και μίλησε με τον Δημήτρη Φαββατά, μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος που δήλωσε: “Πράγματι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια δυσλειτουργία στο συγκεκριμένο τμήμα λόγω της υγειονομικής κατάστασης που επικρατεί και τα μέτρα προφύλαξης. Πλέον όλες οι πράξεις γίνονται κατόπιν ραντεβού και καλό θα είναι, όσοι κλείνουν την ώρα, να προσέρχονται γιατί δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αν δεν έρχονται. Επίσης, κάποιοι συνάδελφοί μας κάνουν χρήση ειδικής άδειας αλλά και άδειας εγκυμοσύνης και έχει μείνει μόνο ένας υπάλληλος από τους 4 του τμήματος. Οι θέσεις αυτές είναι πιστοποιημένες από το Υπουργείο και έχουν πρόσβαση με κωδικό μόνο οι συγκεκριμένοι και δεν μπορεί να γίνει άμεσα αναπλήρωσή τους. Πιστεύω τις επόμενες ημέρες, επειδή ήδη έχει δρομολογηθεί μια λύση αναπλήρωσης αλλά και θα επιστρέψει από την άδεια ειδικού σκοπού μια συνάδελφος, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Να επισημάνω ότι αρκετοί συνάδελφοί μας, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε άδεια, έρχονται μερικές ώρες την ημέρα και βοηθάνε…”

ΠΕ Μεσσηνίας: Υπολειτουργεί το τμήμα αδειών κυκλοφορίας
To Top