ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΠΕ Μεσσηνίας: Υπηρεσιακή σύσκεψη για την δακοκτονία και τους εμβολιασμούς βοοειδών

Υλοποίηση προγραμμάτων  Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας

Συνάντηση είχε σήμερα, στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος με τους διευθυντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας κ. Σκούλικα και ΔΑΟΚ Τριφυλίας κ. Παρασκευόπουλο, την προϊσταμένη του τμήματος Κτηνιατρικής κ. Κωταντούλα για το θέμα της υλοποίησης του προγράμματος δακοκτονίας στο Νομό, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και το πρόγραμμα εμβολιασμού των βοοειδών.

Το πρόγραμμα δακοκτονίας, όπως ενημέρωσαν οι διευθυντές συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Από το δίκτυο παγιδοθεσίας εντοπίζονται μικρές περιοχές με υψηλούς δακοπληθυσμούς και περισσότερες περιοχές με μέτριους και χαμηλούς δακοπληθυσμούς. Παράλληλα και με δειγματοληψίες καρπών παρακολουθείται η εξέλιξη της βιολογίας του εντόμου και όπου απαιτείται γίνονται επεμβάσεις, σύμφωνα με τις δυνατότητες του προγράμματος.

Όσον αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού των βοοειδών για την Οζώδη δερματίτιδα,  μπορεί να πραγματοποιηθεί από ιδιώτες κτηνιάτρους ή από τους κτηνιάτρους της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, το δε εμβόλιο παρέχεται δωρεάν. Επίσης το τμήμα Κτηνιατρικής θα εφαρμόσει πρόγραμμα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου σε εκμεταλλεύσεις βοοειδών.

Συνάντηση για την καταγραφή αναγκών σε εργατικό δυναμικό

Στα πλαίσια καταγραφής των αναγκών σε εργατικό δυναμικό από πολίτες τρίτων χωρών για εξαρτημένη εργασία, εποχική απασχόληση, απασχόληση αλιεργατών και υψηλής ειδίκευσης για την ΠΕ Μεσσηνίας, κατά την διετία 2021-2022 με τη διαδικασία της μετάκλησης, που διαχειρίζεται η Δ/νση Ανάπτυξης, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου.

Κατά την συνάντηση έγινε γνωστό ότι την Πέμπτη 10-9-2020 και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” με τη συμμετοχή Δήμων, Υπηρεσιών και των εργοδοτικών φορέων (αγροτικοί συνεταιρισμοί, ιδιώτες παραγωγοί κλπ.), που εδρεύουν στα διοικητικά όρια της ΠΕ Μεσσηνίας. Κατά την επικείμενη σύσκεψη όλοι οι φορείς θα καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να γίνει ακριβής καταγραφή των αναγκών σε εργατικό δυναμικό με την διαδικασία της μετάκλησης κατόπιν διαβούλευσης της Περιφέρειας με όλους τους εμπλεκομένους.

Στόχος είναι η διασφάλιση ικανού αριθμού εργαζομένων ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, ιδιαίτερα κατά τις ελαιοκομικές περιόδους.

Κατά την σημερινή συνάντηση διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει εγκαίρως όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης της διαδικασίας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δ/ντης Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Μανωλέας και οι Δ/ντης ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας κκ Κυριάκος Σκούλικας και Αντώνης Παρασκευόπουλος οι οποίοι λόγω αρμοδιότητας και γνώσης θα καταθέσουν τις εκτιμήσεις των Υπηρεσιών τους για το υπό εξέταση θέμα.

 

ΠΕ Μεσσηνίας: Υπηρεσιακή σύσκεψη για την δακοκτονία και τους εμβολιασμούς βοοειδών
To Top