ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕ Μεσσηνίας: Έκκληση στους παρόδιους ιδιοκτήτες να μη δημιουργούν προβλήματα στους καθαρισμούς δρόμων

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί της βλάστησης εκατέρωθεν των επαρχιακών δρόμων της Μεσσηνίας, σε σημεία που εμποδίζεται ή δυσχεραίνεται η ορατότητα λόγω της αυτοφυούς βλάστησης.  Η ΠΕ Μεσσηνίας και συγκεκριμένα η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση-έκκληση στους ιδιοκτήτες παρόδιων οικοπέδων να μη δημιουργούν προβλήματα στους εργάτες  συνεργείων που κόβουν τα κλαδιά που προεξέχουν στο δρόμο και μπορούν να προκαλέσουν τροχαία ατυχήματα.

Η έκκληση αυτή της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας έρχεται μετά από περιστατικά με εξυβρίσεις, απειλές ακόμα και βία που έχει ασκηθεί από ορισμένους ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι θίγονται από τους καθαρισμούς που γίνονται έξω από τις ιδιοκτησίες τους. Στο ΜessiniaLive έχει φτάσει επώνυμη καταγγελία εργάτη του συνεργείου που κάνει λόγο για εξυβρίσεις , σπρωξίματα και απειλές που έχουν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της εργασίας τους από ορισμένους “θερμόαιμους” ιδιοκτήτες.

“Αν γίνουν ατυχήματα στα συγκεκριμένα σημεία των δρόμων λόγω έλλειψης ορατότητας από τη βλάστηση, υπεύθυνοι θα είναι οι παρόδιοι ιδιοκτήτες”, επισημαίνει η ΠΕ Μεσσηνίας, υπενθυμίζοντας το άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

“Συνεχίζονται οι καθαρισμοί από το συνεργείο της Π.Ε. Μεσσηνίας στις επαρχιακές οδούς, προκειμένου να κοπούν τα κλαδιά επί του εύρους κατάληψης αυτών.

Το συνεργείο εργάζεται στο τμήμα Μεσσήνη – Λάμπαινα – Αρσινόη – Αρχαία Μεσσήνη της 7ης , 22ης και 24ης επαρχιακών οδών με στόχο η κυκλοφορία όλων των οχημάτων (Ι.Χ., φορτηγών, λεωφορείων, πυροσβεστικών οχημάτων κλπ) να γίνεται με ασφάλεια και να αποφεύγονται τα ατυχήματα, για τα οποία σύμφωνα με το άρθρο 290 του Ποινικού Κώδικα υπεύθυνοι θα είναι οι παρόδιοι ιδιοκτήτες.

Παρακαλούνται, λοιπόν, οι παρόδιοι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οδών να διευκολύνουν το συνεργείο και να μην δημιουργούν προβλήματα για τις εργασίες κοπής βλάστησης εντός της ζώνης απαλλοτρίωσης των οδών.

Για το ίδιο θέμα από τα μέσα Φεβρουαρίου ήδη έχει αποσταλεί έγγραφο από τη Δ/νση Τεχνικών έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας σε όλους τους Δήμους”.

Μ.Π.

ΠΕ Μεσσηνίας: Έκκληση στους παρόδιους ιδιοκτήτες να μη δημιουργούν προβλήματα στους καθαρισμούς δρόμων
To Top