ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Η εμμονή στο λάθος επιβεβαιώνει πολιτικό στρουθοκαμηλισμό”

“ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Aνεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας. Νωρίς σήμερα το πρωί ήρθε η απάντησή του στη χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ.Χρυσόστομος απευθύνεται με σκληρές εκφράσεις και καταλογίζει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιπολαιότητα, ιστορική ημιμάθεια, ιδεολογικές παρωπίδες, κομματικό λαϊκισμό και πολιτικό στρουθοκαμηλισμό.

Ενώ τους παροτρύνει, απευθυνόμενος σε β’πληθυντικό πρόσωπο, “πατρικά θα σας συμβούλευα να μην αγγίζετε αξίες και αρχές πολιτισμού με τόση επιπολαιότητα ούτε να προσεγγίζετε την ιστορία με ιδεολογικές παρωπίδες αποκλεισμών της ιστορικής πραγματικότητας”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Γραφείο Τύπου του Σύριζα δήλωνε χθες “θέλουμε να πιστεύουμε πως ο μητροπολίτης Μεσσηνίας άθελά του ενεπλάκη σε μια πολιτική διαμάχη” και του υπενθύμιζαν πως “είναι πνευματικός ποιμένας όλων των ομόθρησκων της περιοχής μας, ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω”.

Ακολουθεί η απάντηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας απάντησε με το ίδιο ιδεολογικό υπόβαθρο της σκέψης του κ. Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δικαιολογήσει την άστοχη τοποθέτηση του σχετικά με την χρήση των όρων Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, αλλά και για να επιβεβαιώσουν την κομματική αντίληψη τους, σχετικά με την ιδεολογική πολιτική τους για μια θεσμική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και την αποκοπή της από οποιαδήποτε σχέση προς την παράδοση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού κυρίως, ως παραγόντων ακόμη και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Δεν κατανόησαν φαίνεται ότι όταν οι έννοιες ιδεολογοποιούνται χάνουν την πολιτισμική τους σημασία και δεν λειτουργούν ούτε δομικά ούτε συνεκτικά μέσα σε μια κοινωνία.

Επιπλέον όταν οι έννοιες, και εν προκειμένω οι έννοιες Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, χρωματίζονται με ακραίες ιδεολογίες-αριστερόστροφες ή δεξιόστροφες – τότε συμβάλλουν στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και ενότητας.

Τέτοιες αναταράξεις και διχασμούς είχαμε αρκετούς στο ιστορικό παρελθόν της Ελληνικής Κοινωνίας και στην παρούσα μεταμνημονιακή (!!!) περίοδο είναι μάλλον πολυτέλεια και επικίνδυνο η αναμόχλευση τέτοιων διχαστικών ενθυμήσεων.

Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι η ίδια η Ορθοδοξία είναι πάντοτε διαλεκτική και ανεκτική προς τους άλλους (αλλόθρησκους η ετερόθρησκους) και ουδέποτε ήταν απορριπτική προς την ετερότητα, αρκεί η κάθε ετερότητα να είναι παράγοντας πολιτισμού και προόδου, ούτε έκανε ποτέ αποκλεισμούς, γι’ αυτό και δημιουργεί πολιτισμό και γράφει ιστορία διαχρονικά.

Δυστυχώς με όσα αναφέρετε αγαπητοί μου συμπολίτες επιβεβαιώνετε την ιστορική σας ημιμάθεια και την έλλειψη πολιτισμικής εμπειρίας.

Πατρικά θα σας συμβούλευα να μην αγγίζετε αξίες και αρχές πολιτισμού με τόση επιπολαιότητα ούτε να προσεγγίζετε την ιστορία με ιδεολογικές παρωπίδες αποκλεισμών της ιστορικής πραγματικότητας, για ικανοποίηση του οποιουδήποτε κομματικού λαϊκισμού σας και μόνο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε τέλος, ότι η αναγνώριση του οποιουδήποτε λάθους είναι πράξη πολιτική ενώ η εμμονή στο λάθος επιβεβαιώνει πολιτικό στρουθοκαμηλισμό”.

Με πατρικές ευχές και ευλογίες + Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: “Η εμμονή στο λάθος επιβεβαιώνει πολιτικό στρουθοκαμηλισμό”
To Top