Αθλητισμός

Μεσσηνιακός – Ήττα στη Ναύπακτο και υποβιβασμός

Η αφαίρεση των 5 βαθμών αποδείχθηκε καταδικαστική για την ομάδα βόλεϊ του Μεσσηνιακού που την Κυριακή ηττήθηκε 3-0 στη Ναύπακτο και υποβιβάστηκε από την Β΄ Εθνική βόλεϊ γυναικών.

“Σκληρός νόμος, αλλά νόμος” αναφέρουν οι πράσινοι που τιμωρήθηκαν επειδή το καλοκαίρι του 2020 ζήτησαν να αγωνιστούν μια κατηγορία κάτω απ’ αυτή που είχαν δικαίωμα και η ΕΟΠΕ εφάρμοσε τον κανονισμό.

Η ανάρτηση του ΜΓΣ:

ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ.1888=3-0

Ήταν ο τελευταίος για φέτος αγώνας της ομάδος Γυναικών το αποτέλεσμα του οποίου οδήγησε την Ομάδα μας στην παρακάτω κατηγορία του Βόλεϊ της Πελοποννήσου. Δεν χρειάζεται να «στρογγυλέψουμε» τον υποβιβασμό όπως και δεν χρειάζεται να καταστροφολογήσομε. Έτσι είναι ο αθλητισμός.

Οι λόγοι που δεν έγινε εφικτή η επιτυχία των φετινών στόχων είναι λίγοι. Βασικότερος όλων υπήρξε η αφαίρεση των 5 βαθμών από την Ομοσπονδία Βόλεϊ, επειδή εκούσια ζητήσαμε τον Ιούλιο 2020, στην εξέλιξη της πανδημίας, να αγωνιστούμε σε χαμηλότερη κατηγορία, όπως έκαναν και άλλοι δύο σύλλογοι από την Κρήτη. Η ΕΟΠΕ, με βάση τον κανονισμό τιμώρησε και τα 3 σωματεία. Dura lex sed lex.

Ξεκινήσαμε λοιπόν φέτος με -5 βαθμούς. Η απειρία των νεαρών αθλητριών που κλήθηκαν, μεσούσης της πανδημίας, να διαχειριστούν καταστάσεις πρωτόγνωρες, οι σοβαροί τραυματισμοί κάποιων άλλων βασικών αθλητριών και οι απουσίες λόγω covid σε κρίσιμους αγώνες, συμπλήρωσαν τις αιτίες.

Αρκετοί φίλοι του Συλλόγου μας και του τμήματος Βόλεϊ θα στενοχωρηθούν. Κάποιοι άλλοι, του περίγυρου, ίσως να χαρούν προσβλέποντας σε λεηλασία των αθλητριών μας.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μεσσηνιακός θα συνεχίσει να στηρίζεται στα δικά του παιδιά και να τα προετοιμάζει για μεγαλύτερες προκλήσεις, σε ένα ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον, στο οποίο δεν έχουν θέση αλαζονικές και υποχθόνιες συμπεριφορές.

Ο ιστορικός Μεσσηνιακός δεν θα σταματήσει να στηρίζει ποικιλοτρόπως τη νεολαία του τόπου μας, για όλα τα τμήματά του, μεριμνώντας για την γενική προκοπή της, αφού, εκτός των άλλων, ήδη βρίσκεται σε επεξεργασία σημαντική πρόταση που μας έγινε, η οποία, εφόσον ολοκληρωθεί, θα δώσει ποιοτικές υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριές του.

Το μήνυμα που στέλνεται είναι πως θα συνεχίσομε να επενδύομε στη νεολαία της Καλαμάτας, δίνοντας ευκαιρίες με αγωνιστικές εμπειρίες στα κορίτσια που επιθυμούν να προπονηθούν υπό τις οδηγίες έμπειρων προπονητών-παιδαγωγών.

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Μεσσηνιακός – Ήττα στη Ναύπακτο και υποβιβασμός
To Top