ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεσσηνιακές επιχειρήσεις επισκέφτηκε ο Αλέξης Χαρίτσης

Σε μεσσηνιακές επιχειρήσεις βρέθηκε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που πραγματοποιείται στην Τρίπολη.
Ο αναπληρωτής υπουργός ξεκίνησε από τη Μεσσηνία τις επισκέψεις του σε επιχειρήσεις, ενώ στο πρόγραμμά του είναι οι συναντήσεις με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς και σε Λακωνία και Αρκαδία. Ο Αλέξης Χαρίτσης επισκέφτηκε την ΑΓΡΟΒΙΜ, την εταιρεία kalamata Παπαδημητρίου και την εταιρεία ΑΓΑΝ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, και ενημερώθηκε για την παραγωγή των μεσσηνιακών προϊόντων, τέθηκαν ζητήματα και προβλήματα για τα οποία δεσμεύτηκε να τα ξαναδούν και να τα συζητήσουν από κοινού, καθώς όπως είπε “η πολιτική δεν παράγεται στους τέσσερις τοίχους ενός υπουργείου, αλλά σημασία έχει να πηγαίνεις στο πεδίο, εκεί που παράγει ο επιχειρηματίας, ο εργαζόμενος, βλέποντας τα προβλήματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν”.
“Οι ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν στην καινοτομία και στις εξαγωγικές δραστηριότητες παρά την κρίση”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Χαρίτσης.
Όπως δήλωσε οι επισκέψεις αυτές στις επιχειρήσεις δεν είναι εθιμοτυπικές αλλά ουσιαστικές, καθώς σκοπός είναι οι επιχειρήσεις να νιώθουν ότι έχουν δίπλα τους τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και για τους ίδιους είναι πολύ σημαντικό να έρχονται σε επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και να προσπαθούν από κοινού να τα επιλύσουν. “Η χώρα περνά σε μια αναπτυξιακή τροχιά και αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε ανάπτυξη στην πραγματική οικονομία. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από μια τέτοια συνεργασία”.


Aπό την ξενάγηση του Αλέξη Χαρίτση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΑΓΑΝ στη Μεσσήνη

Το απόγευμα πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Αναπτυξιακή Πολιτική, Επενδύσεις και Επιχειρηματικότητα», στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στην Τρίπολη, και συναντήθηκε με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς της Αρκαδίας. Για αύριο Τρίτη 27 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα του Αλέξη Χαρίτση έχει ως εξής:

9:30 – Επίσκεψη στην Εξαγωγική Εταιρεία Τροφίμων – Ελαιοτριβείο Sparta Gourmet (ΣΠΑΡΤΑ ΓΚΟΥΡΜΕ Α.Β.Ε.Γ.Ε.Τ).
10:15 – Επίσκεψη στο Mistra Grand Hotel στη Σπάρτη.
11:00 – Επίσκεψη στο χώρο του ΞΕΝΙΑ και συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάρτης, Ευάγγελο Βαλιώτη.
11:30 – Επίσκεψη στη θέση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης (ΧΥΜΟΦΙΞ) και συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.

To Top