Επιχειρείν

Μεσσηνιακά προϊόντα στην καρδιά της Νέας Υόρκης απο την Agrexpo

OI MEΣΣΗΝΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ

Τα αυθεντικά Μεσσηνιακά προϊόντα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν για ένα τριήμερο όσοι επισκέφτηκαν την Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Summer Fancy Food Show που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη μεταξύ 25 και 27 Ιουνίου.

Οι μεσσήνιοι επιχειρηματίες Γιώργος και Πάνος Γκούμας, πατέρας και γιός, με την εταιρεία Agrexpo παρουσίασαν και προέβαλαν αποκλειστικά αντιπροσωπευτικά προϊόντα του τόπου μας στους χιλιάδες επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελιές Καλαμών και ξηρά σύκα και να “ταξιδέψουν” γευστικά στη Μεσσηνία και τα διάσημα προϊόντα της.Συσκευάζονται σε άλμη με κόκκινο ξύδι και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο- Δεν έχουν συντηρητικά και είναι ένα φυσικό προϊόν

Είναι η 7η συνεχή χρονιά που η μεσσηνιακή εταιρεία Agrexpo συμμετέχει στη συγκεκριμένη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες και επιχειρηματίες απο όλο τον κόσμο που προβάλλουν τα προϊόντα τους και “κλείνουν” επιχειρηματικές συμφωνίες, στον απίστευτο χώρο 840.000 τ.μ. (!) του Javits Center στο Μανχάταν.
Το συγκεκριμένο εκθεσιακό κέντρο συγκεντρώνει 2.000.000 επισκέπτες και επιχειρηματίες μέσα στο χρόνο και είναι πολύ σημαντικό ότι εκεί στο Μανχάταν,στην καρδιά του εμπορίου και των επιχειρήσεων βρέθηκαν αυθεντικά Μεσσηνιακά προϊόντα μέσω της εταιρείας Agrexpo.

Η Agrexpo κατάφερε να έρθει σε επαφές με μεγάλες εταιρίες διανομής τροφίμων και εισαγωγείς από όλη την Αμερική.


Μάλιστα το περίπτερο της εταιρείας επισκέφθηκε και ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Enterprise Greece,Χρήστο Σταϊκο.
Ο υπουργός είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Γιώργο Γκούμα, εκφράζοντας τη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων και αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες και το περιβάλλον που αναπτύσσονται.
Ενημερώθηκε και για τα απαράμιλλα μεσσηνιακά προϊόντα, ενώ συνομίλησε και με άλλους Έλληνες εκθέτες.

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης,Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον πρόεδρο του Enterprise Greece, Χρήστο Στάϊκο.

Στη φετινή έκθεση, στο εθνικό περίπτερο συμμετείχαν 60 ελληνικές δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών.

Σε σχέση μάλιστα με το 2015 και 2016, η συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη φετινή έκθεση έχει σημειώσει αύξηση της τάξης του 20%.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες αντιλαμβάνονται τη σημασία της εξωστρέφειας και της προώθησης, που έχουν ανάγκη τα ελληνικά προϊόντα και το άνοιγμα στις διεθνείς αγορές,  σε ένα περιβάλλον σκληρού ανταγωνισμού με πολυεθνικές και επιχειρηματικούς κολοσσούς.
Η άριστη ποιότητα και η μοναδικότητα των ελληνικών και δη των μεσσηνιακών προϊόντων είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Το βαλσάμικο ξύδι Φάρις είναι ένα φυσικό προϊόν από τον χυμό λευκών σταφυλιών


Το Javits Center στο Μανχάταν όπου διοργανώθηκε η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων

Η έκθεση «Summer Fancy Food Show 2017» διοργανώνεται από τον σύνδεσμο «Specialty Food Association», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.000 μέλη.

Θεωρείται ως η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.


Στιγμιότυπο απο τη συνέντευξη του Μεσσήνιου επιχειρηματία, Πάνου Γκούμα, στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS της Νέας Υόρκης και τον δντη προγράμματος Πάνο Σατζόγλου.


Με τον επίσκοπο Ζήλων κ. Σεβαστιανό,βοηθό του Αρχιεπισκόπου Αμερικής,κ.κ.Δημητρίου.


Πάρτε μια γεύση για το τι συμβαίνει στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Summer Fancy Food Show που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επιχειρηματίες και προϊόντα απ’όλο τον κόσμο!

Πρόκειται πραγματικά για ένα σόου προϊόντων, γεύσεων, marketing και business meetings που λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της Νέας Υόρκης στο Javits Center στο Μανχάταν.


Μεσσηνιακά προϊόντα στην καρδιά της Νέας Υόρκης απο την Agrexpo
To Top