ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεσσηνία: Ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών δείχνουν τα στατιστικά κρατήσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΕΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΜΡΟΝΙΚΗ

Το Σάββατο 26/03/22 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η «Συνάντηση στην Καλαμάτα για οικοδεσπότες καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης» στα αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής της πόλης.
Ο Αλέξανδρος Καραβίτης, συνιδρυτής της Hosthub, παρουσίασε στατιστικά κρατήσεων βραχυχρόνιας διαμονής και προβλέψεις για το 2022 από διάφορες πηγές, ανέλυσε στρατηγικές και βέλτιστες πρακτικές με βάση την εμπειρία της Hosthub από την λειτουργία 5000 καταλυμάτων σε 87 χώρες και τέλος παρουσίασε συνοπτικά την πλατφόρμα της Hosthub που βοηθά ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων να διαχειριστούν κρατήσεις από πολλαπλά κανάλια, να αποφεύγουν διπλοκρατήσεις και να γλυτώνουν χρόνο και χρήμα μετατρέποντας χειροκίνητες εργασίες (όπως η καταχώρηση των κρατήσεων στο μητρώο της ΑΑΔΕ) σε αυτόματες.

Ο Παναγιώτης Σάμιτας, Αρχιτέκτων Μηχανικός, ο οποίος δραστηριοποιείται με τους συνεργάτες του στη Καλαμάτα και την Αθήνα, ανακατασκευάζοντας κατοικίες με σκοπό την βέλτιστη αξιοποίηση τους, ανάπτυξε πρακτικές ορθής ανακαίνισης κατοικιών που προορίζονται για βραχυχρόνια μίσθωση. Τόνισε πως το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι ελκυστικό στα μάτια του υποψηφίου πελάτη που ενδεχομένως ετοιμάζεται να αγοράσει διαμονή στη Μεσσηνία, από φωτογραφίες. Με παραδείγματα και απλές πράξεις, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, απέδειξε ότι ένα σπίτι μπορεί να γίνει μια προσοδοφόρα επιχείρηση.
Η Νέλλη Κουβελάκη, εκπρόσωπος της «Φάος» ΚοινΣΕπ και Δ/ντρια του coworking space “House by Phaos” στην Καλαμάτα, αναφέρθηκε στη νέα τάση της εξ αποστάσεως εργασίας και των ψηφιακών νομάδων, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό αναπτυξιακό στοιχείο για τις περιοχές που θα τους προσελκύσουν. Τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, οφείλουν να προσαρμοστούν στις ανάγκες της συγκεκριμένης ομάδας στόχου ώστε να δέχονται κρατήσεις ακόμα και σε μη τουριστικές περιόδους.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.hosthub.com
www.samitashomemanagement.gr
www.phaos.org

Μεσσηνία: Ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών δείχνουν τα στατιστικά κρατήσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης
To Top