ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Μεσσηνία-Καινοτομία”: Οι προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στη Μεσσηνία

Τον Παπαδοπούλειο Οίκο Φιλοξενίας, το Πρότυπο Νεφρολογικό Κέντρο «Mesogeios» και το Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Καλαμάτας «Διάπλαση» επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Μεσσηνία – Καινοτομία» Βαγγέλης Ξυγκώρος μαζί με υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους των εξαιρετικά σύγχρονων αυτών μονάδων ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τα στελέχη των επιχειρήσεων για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που έχει η ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στη Μεσσηνία.

Περαιτέρω, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη ενός ενεργού και καινοτόμου Επιμελητηρίου, σε πλήρη συνεργασία με τις εκάστοτε μονάδες και επιχειρήσεις (ιατρικά κέντρα, ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, κτλ) με σκοπό την προσφορά ενός ποιοτικού και ολοκληρωμένου πακέτου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός ραγδαία αναπτυσσόμενου αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερα ευαίσθητου τομέα.

Ο τουρισμός θεωρείται σήμερα ως ο πιο δυναμικός και ανταγωνιστικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας σε διεθνές επίπεδο, συνδέεται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως το εμπόριο, η μεταποίηση και οι κατασκευές, οι οποίες αποδεδειγμένα επωφελούνται από την ανάπτυξη του.

Στόχος του Συνδυασμού «Μεσσηνία-Καινοτομία» είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, το οποίο θα εκπονηθεί με την πλήρη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπό τη σκέπη του Επιμελητηρίου. Ένα τέτοιο πλάνο, για να είναι εφαρμόσιμο και βιώσιμο, μπορεί και πρέπει να προκύψει μόνο από τους αρμόδιους επαγγελματίες του κλάδου.
Έχουμε τη γνώση, ήρθε επιτέλους η ώρα να συνεργαστούμε όλοι και για το αποτέλεσμα.

“Μεσσηνία-Καινοτομία”: Οι προοπτικές του Ιατρικού Τουρισμού στη Μεσσηνία
To Top