ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Η Μεσσηνία ενώνει τις δυνάμεις της για την ανάδειξη της Ελιάς ΠΟΠ Καλαμάτα

Τα κοινά προβλήματα ένωσαν τις παραγωγικές δυνάμεις της Μεσσηνίας για να αναδείξουν την ποικιλία Ελιά ΠΟΠ Καλαμάτα-Κάλεσμα σε συστράτευση για την ανατροπή του στρεβλού καθεστώτος 

Οι Μεσσήνιοι φορείς και παραγωγοί ενώνουν επιτέλους τις δυνάμεις τους, θέλοντας να ξεφύγουν από μια διαχρονική παθογένεια και μια εσωστρέφεια, ώστε να ισχυροποιήσουν την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, απαιτώντας ταυτόχρονα την απόσυρση της παράνομης Υπουργικής απόφασης Αποστόλου, όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Διευθυντής της Ένωσης Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος, ο Πρόεδρος του “Νηλέα” Γιώργος Κόκκινος, ο τυποποιητής κι εκπρόσωπος του ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννης Σταθόπουλος, στα γραφεία της Ένωσης.

Παράλληλα άφησαν ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου με τους παραγωγούς της ποικιλίας Ελιά Καλαμών των άλλων νομών, επιδιώκοντας έναν γόνιμο και αποτελεσματικό διάλογο για αμοιβαία αποδεκτές λύσεις.

Έτσι δημιουργείται μια ομάδα Διαχείρισης και Προστασίας της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ, με τη συμμετοχή του ΣΥΜΕΠΟΠ και των Αγροτικών Συνεταιρισμών “Ενωση Μεσσηνίας” και “Νηλέας”. Κατά της απόφασης Αποστόλου έχει γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία θα εκδικαστεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Ο διευθυντής της Ενωσης Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος δήλωσε:

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννης Σταθόπουλος:

Ο πρόεδρος του “Νηλέα” Γιώργος Κόκκινος:

To Top