Μεσσηνιακα

Μεσσηνία: 107 εκπαιδευτικοί σε… κινητικότητα -Πόσοι έρχονται, πόσοι αποχωρούν

Ανακοινώθηκαν οι αποσπάσεις – Μάχη με τον χρόνο θα δώσουν Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια για τον υπολογισμό των κενών

Ελαφρώς αρνητικό προκύπτει το εκπαιδευτικό ισοζύγιο για την Μεσσηνία, μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων δασκάλων και καθηγητών από το Υπουργείο Παιδείας ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Συνολικά 107 εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε… κινητικότητα, με 50 από αυτούς να έρχονται με απόσπαση στη Μεσσηνία και 57 να φεύγουν από τον νομό προς άλλες περιοχές απόσπασης.

Σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας απόσπαση προς τα σχολεία του νομού πήραν 25 εκπαιδευτικοί και αντίστοιχα από τη Μεσσηνία προς άλλους νομούς αποσπάστηκαν 12 εκπαιδευτικοί (οι 2 κατά προτεραιότητα).

Στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας αποσπώνται 25 εκπαιδευτικοί και φεύγουν 45.

Η ανακοίνωση των αποσπάσεων σηματοδοτεί την έναρξη αγώνα ταχύτητας για τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, που πλέον θα πρέπει να υπολογίσουν κενά και υπεραριθμίες και στη συνέχεια ανάλογα με τις ελλείψεις που υπάρχουν να ζητήσουν αναπληρωτές.

Η διαδικασία έχει καθυστερήσει έναν μήνα λόγω των εκλογών που προηγήθηκαν κι έτσι τα στελέχη των δύο διευθύνσεων θα πρέπει «τρέξουν» για τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών προκειμένου το νέο σχολικό έτος να ξεκινήσει με όσο το δυνατό λιγότερες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το… μπαλάκι στο επόμενο διάστημα πέφτει στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να καλύψει με ικανό αριθμό αναπληρωτών και κυρίως έγκαιρα τις κενές θέσεις που προκύπτουν μετά τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις.

 

 

Μεσσηνία: 107 εκπαιδευτικοί σε… κινητικότητα -Πόσοι έρχονται, πόσοι αποχωρούν
To Top