Αθλητισμός

Η Μεσσήνη πήρε άριστα για τη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ Κ15

Η επιλογή της Μεσσήνης για την διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά παμπαίδων μπάσκετ δικαίωσε την ΕΟΚ αλλά και την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ καθώς το τετραήμερο των αγώνων στο ανακαινισμένο κλειστό της πόλης στέφθηκε απο απόλυτη επιτυχία.

Η Εθνική σάρωσε στο παρκέ του κλειστού της Μεσσήνης καταλαμβάνοντας την πρωτιά με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ ανάλογη οργανωτική επιτυχία σημείωσε το τουρνουά.

Η Εθνική μας ομάδα φάνηκε πιο έτοιμη και με τέσσερις νίκες (δύο επί της Πολωνίας με 89-62 και 89-76, μία επί της Κροατίας με 101-71 και μία επί της Βόρειας Μακεδονίας με 121-44) κατέκτησε το τουρνουά.

Η Οργανωτική Επιτροπή και ο Δήμος Μεσσήνης που ανέλαβε να βγάλει σε πέρας το εγχείρημα τα κατάφερε με δουλειά κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω τόσο των μέτρων για τον κορονοϊό όσο και του καύσωνα των τελευταίων ημερών.

“Στο τουρνουά συμμετείχαν οι Εθνικές Ομάδες Ελλάδας, Πολωνίας, Κροατίας και Βόρειας Μακεδονίας και οι παίκτες των τεσσάρων ομάδων, παρά το νεαρό της ηλικίας τους και την μακροχρόνια αγωνιστική απραξία λόγω της πανδημίας, μας χάρισαν φάσεις υψηλού επιπέδου.

Ο Δήμος Μεσσήνης αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά που φιλοξένησε τη σπουδαία διοργάνωση της ΕΟΚ και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, συμβάλλοντας στη στήριξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, ενώ  παράλληλα εγκαινίασε το υψηλών προδιαγραφών ανανεωμένο γήπεδο μπάσκετ”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης.

 

Ενθουσιασμένες οι ξένες αποστολές

Οι ξένες αποστολές έμειναν ενθουσιασμένες από την φιλοξενία και την άρτια διεξαγωγή του τουρνουά ενώ χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού Χρήστου Σγουρίτσα, ο οποίος μιλώντας για τη διοργάνωση ανέφερε:

Οι αποστολές είχαν τα καλύτερα να πουν για τη φιλοξενία από την ΕΟΚ, την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και τον Δήμο Μεσσήνης, για το ανακαινισμένο γήπεδο, αλλά και τη διαμονή στο Elite Resort στην Καλαμάτα: “Ήταν ένα ακόμη θετικό για εμάς, μετά από την καλή αγωνιστικά και γενικότερα παρουσία της ομάδας μας. Όλες οι αποστολές έχουν έκπληκτοι από τις συνθήκες και τη φιλοξενία και πιστεύουμε πως χτίστηκε μια πολύ καλή σχέση και για μελλοντικές ανάλογες ενέργειες. Οι συνθήκες ήταν υψηλού επιπέδου και εξαιρετικές, ιδιαίτερα αν μιλάμε για ομάδες τόσο μικρών ηλικιών”.

Για το αγωνιστικό κομμάτι ο τεχνικός της Εθνικής ανέφερε:

Τα παιδιά όλα ήταν συγκεντρωμένα και έδειξαν μεγάλη διάθεση στην άμυνα, είχαν ρυθμό αλληλοβοήθειες και κάλυψη, παλεύοντας απέναντι σε μεγαλύτερα κορμιά όπως ήταν αυτά που διαθέτουν η Κροατία και η Πολωνία. Στην επίθεση βρήκαμε τη ροή μας και φτάσαμε στα αποτελέσματα που είδατε. Κάποια παιδιά έχουν πραγματικό ταλέντο και είναι μια “φουρνιά” που θέλει προσοχή, γιατί υπάρχουν παίκτες που μπορούν να φτάσουν στο υψηλό επίπεδο”.

Οι νεαροί διεθνείς ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του τουρνουά, παρά το ότι τα περισσότερα προέρχονται από αγωνιστική απραξία εξαιτίας της πανδημίας: “Ήταν ένα πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Ανταποκρίθηκαν όλα καλά, παρά τη μεγάλη απουσία από τα γήπεδα. Κι αυτό παρά το ότι σε άλλες χώρες οι προπονήσεις ήταν στο πρόγραμμα, ενώ κάποιες χώρες έχουν δώσει ακόμη και κάποια φιλικά στις μικρές ηλικίες”.

Η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε ευχαριστήριο μήνυμα μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Στον απόηχο του διεθνούς τουρνουά και όντας ευχαριστημένες όλες οι αποστολές από την φιλοξενία που έτυχαν, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην άριστη διοργάνωση.

Αρχικά, τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Αθανασόπουλο και τους συνεργάτες του στον Δημοτικό Συμβούλιο κ.κ. Χαράλαμπο Μακρή, Δημήτρη Καλοφωλιά και Νικόλαο Ρούτση, που ήταν καθημερινά στο γήπεδο και έλυναν τα όποια προβλήματα.

Θα πρέπει να συγχαρούμε ακόμα τον Δήμαρχο Μεσσήνης για τις εργασίες που έχουν γίνει στο ανακαινισμένο και σαφώς πιο όμορφο πλέον κλειστό γυμναστήριο. Τα τελευταία χρόνια η εθνική παμπαίδων έχει βρει το «σπίτι της» στην Μεσσήνη με προπονητικά καμπ, φιλικούς αγώνες, ενώ φέτος η διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά, συνέπεσε με τη νέα «εικόνα» του κλειστού γυμναστηρίου.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τα «Εκπαιδευτήρια Μπουγά» που για μία ακόμα φορά ανέλαβαν την μετακίνηση της εθνικής μας ομάδας, τόσο την περίοδο του προπονητικού καμπ, όσο και τις μέρες διεξαγωγής του διεθνούς τουρνουά.

Να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών Καλαμάτας, που κάλυψαν όλους τους αγώνες της διοργάνωσης εθελοντικά. Η παρουσία τους είναι πάντα σημαντική και βοηθάει μία διοργάνωση να είναι πετυχημένη.”

image host image host image host image host image host image host image host image host

image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image host image hostimage host image host image host

Η Μεσσήνη πήρε άριστα για τη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ Κ15
To Top