ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεσσήνη: Παραίτηση Σαμπαζιώτη με αιχμές

ΓΙΑ “ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ” ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο Δ.ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ

Ντόμινο εξελίξεων για το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, με ανακατατάξεις και αποχωρήσεις έφερε τελικά η κίνηση προσχώρησης των 14 αιρετών και στελεχών των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στην παράταξη του Δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη. Μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας, Στάθη Αναστασόπουλου για μη συμμετοχή του εκ νέου ως υποψήφιου δημάρχου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ήρθε χθες η παραίτηση του επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Πολιτών” Δημήτρη Σαμπαζιώτη από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Συγκεκριμένα, την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσσήνης ανακοίνωσε με επιστολή ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης.
Ο παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος και πρώην βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει “τις ανεξήγητες μετακινήσεις συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων προς την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Τσώνη”, τονίζοντας ότι οι πρακτικές αυτές είναι εκτός πολιτικής ηθικής και κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:
«Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν πρωτοφανείς πρακτικές στο Δημοτικό Συμβούλιο του τόπου μας, με τις ανεξήγητες μετακινήσεις συμβούλων και προέδρων κοινοτήτων, σε διαφορετική παράταξη από αυτή με την οποία εξελέγησαν. Οι πρακτικές αυτές είναι εκτός πολιτικής ηθικής και κάθε δημοκρατικής δεοντολογίας. Λυπούμαι για τη συμπεριφορά των πρωταγωνιστών και αρνούμαι να νομιμοποιήσω τέτοιες μεθοδεύσεις.
Πριν από τέσσερα χρόνια πίστεψα στις προτροπές φίλων συμπατριωτών να θυσιάσω τη βουλευτική μου ιδιότητα και να αγωνιστώ για την πρόοδο του Δήμου Μεσσήνης. Εθεσα υποψηφιότητα δημάρχου, με μόνη φιλοδοξία να συμβάλω με τις δικές μου δυνάμεις στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναγέννηση της ιδιαίτερης πατρίδας μου.
Δυστυχώς (κατά τη γνώμη μου), με την επιλογή αυτή δεν συμφώνησε η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας.
Κατόπιν αυτού αλλά και των τελευταίων συμβάντων, αρνούμενος να συμπράξω έστω και με την παρουσία μου σε ένα δημοτικό συμβούλιο, εντός του οποίου διαμορφώνονται τέτοιου είδους καταστάσεις, υποβάλλω την παραίτησή μου από δημοτικός σύμβουλος.
Είναι βέβαιον ότι θα συνεχίσω τον αγώνα, τον οποίον ξεκίνησα από τα νεανικά μου χρόνια, για τη Μεσσηνία και τον υπέροχο λαό μας, για τις αξίες και τις ιδέες της παράταξης στην οποία ανήκω, για την έξοδο της χώρας από την πολυδιάστατη κρίση, για μια αισιόδοξη προοπτική της Ελλάδας μας.
Είναι βέβαιον ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εθνικές εκλογές, για την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αξίωμα του πρωθυπουργού, για τη δικαίωση των θυσιών του ελληνικού λαού».

Μεσσήνη: Παραίτηση Σαμπαζιώτη με αιχμές
To Top