ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσσήνη: Γυναίκα με κινητικά προβλήματα ζει σε ετοιμόρροπο σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τουαλέτα!

Τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες ζει μια γυναίκα στη Μεσσήνη καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Γιάννης Λάσκαρης. Μια γυναίκα που βρήκε καταφύγιο σε ένα ερείπιο, ένα ετοιμόρροπο παράπηγμα, δίπλα στα ποντίκια και μέσα στα σκουπίδια, χωρίς νερό και ρεύμα, χωρίς μπάνιο, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης. Ένας μοναχικός άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια, με προβλήματα υγείας ζει σε συνθήκες που δεν τιμούν κανέναν. Ανεξάρτητα από τη δύσκολη συγκυρία, λόγω κορονοϊού, άμεσα πρέπει να παρέμβει ο Δήμος και να εξασφαλίσει ένα ασφαλές καταφύγιο σε αυτή την ταλαιπωρημένη ψυχή.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

“Κάνω έκκληση δημόσια καθώς μετά από έναν ολόκληρο χρόνο προσπάθειας δεν έχει βρεθεί λύση για ηλικιωμένη άστεγη γυναίκα με σοβαρά προβλήματα υγείας την οποία έχουν εγκαταλείψει και εγκαταστήσει σε ετοιμόρροπο κτίσμα στην πόλη της Μεσσήνης. Καθώς βρισκόμαστε προ των πυλών της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊου και στη Μεσσηνία αλλά και στην πόλη της Μεσσήνης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ίδια αλλά και για την δημόσια υγεία.

Κρίνοντας απερίσκεπτα κάποιοι συμπολίτες εγκατέστησαν την άστεγη γυναίκα σε ετοιμόρροπο σπίτι σε γειτονιά της Μεσσήνης ( επί της Παπασταθοπούλου). Η συγκεκριμένη γυναίκα έχει ψυχολογικά αλλά και σοβαρά κινητικά προβλήματα (δεν μπορεί να κινηθεί χωρίς βοήθεια), χρειάζεται 24ωρη παρακολούθηση και με μεγάλο κίνδυνο μένει στο ετοιμόρροπο κτίσμα που στερείται ρεύματος, νερού, τουαλέτας κλπ ενώ η ίδια έχει να φροντίσει την ατομική της υγιεινή για ένα χρόνο καθώς δεν υπάρχει λουτρό.

Το σπίτι καταρρέει, στάζει νερά όταν βρέχει ενώ εντός και εκτός αυτού έχουν βρει καταφύγιο τρωκτικά καθώς έχουν συσσωρευτεί εντός του πολλά σκουπίδια. Επίσης ο εξωτερικός χώρος είναι και αυτός σε άθλια κατάσταση όπου ακόμη και φίδια έχουν εντοπισθεί ενώ η γειτνίαση του ερειπίου με γειτονικό ακαθάριστο οικόπεδο δημιουργούν μια υγειονομική βόμβα και εγκυμονεί ακόμη και τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ο Δήμος δεν διαθέτει υποδομές (όπως υπνωτήρια) και οι υπηρεσίες έχουν δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο που τους αναλογεί ενώ είναι αξιέπαινη η προσπάθεια δύο συμπολιτών μας να την διατηρήσουν στη ζωή προσφέροντας της καθημερινά γεύματα. Αποτελεί μονόδρομο η μεταφορά της άστεγης κατ’ουσίαν αυτής γυναίκας σε κατάλληλο χώρο διαμονής και φιλοξενίας ή και δομής και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα γιατί αν αυτή τη στιγμή νοσήσει ελεώ της πανδημίας του κορωνοϊου απειλείται η υγεία της, των κατοίκων της γειτονιάς και της πόλης ολόκληρης .

Η κατάσταση είναι τραγική και είναι χαρακτηριστικό πως στέκεται για ώρες στον ήλιο για να ζεσταθεί. Τίθεται σοβαρό θέμα για τα θεμέλια και της δημόσιας υγείας και πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάσουν άμεσα την μετεγκατάσταση της αλλά και την κατεδάφιση του ερειπίου καθώς και αυτό απειλεί τη Δημόσια Υγεία. Η διατήρηση της γυναίκας σε αυτό είναι πράξη συνενοχής αδιαφορίας και αποποίησης των ευθυνών”.

 

Μεσσήνη: Γυναίκα με κινητικά προβλήματα ζει σε ετοιμόρροπο σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τουαλέτα!
To Top