ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσσήνη: Ενημέρωση από Πούπουζα για την αποφυγή εξαπάτησης των ηλικιωμένων

Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Oμιλία με θέμα: «Ενημέρωση και συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης ηλικιωμένων- πρόληψη κλοπών», πραγματοποιήθηκε στο Κ.Α.Π.Η. Μεσσήνης σήμερα το πρωί με ομιλητή τον Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Πούπουζα, ο οποίος ανέπτυξε μεταξύ άλλων τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες απατών σε βάρος ηλικιωμένων, αναλύοντας πραγματικά περιστατικά εξαπάτησης, ενώ έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που αποδεκνύει έμπρακτα τον κοινωνικό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ., είναι πολύ σημαντική γιατί οι ηλικωμένοι αποτελούν τα εύκολα θύματα από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται είτε την άγνοιά τους, είτε την ηλικία τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν κυρίως χρήματα. 

Στην ομιλία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γιώργος  Τσώνης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μεσσήνης κ. Ν. Σινάπης, ο Υποδιοικητής κ. Γ. Χαραλαμπάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και τα μέλη του ΚΑΠΗ Μεσσήνης.

Κατά την ομιλία – διάλεξη του Αστυνομικού Διευθυντή Μεσσηνίας κ Π. Πούπουζα, οι ηλικιωμένοι είχαν τη δυνατότητα, να αντλήσουν γνώσεις, να υποβάλλουν ερωτήματα, να καταθέσουν προσωπικές εμπειρίες και να διαμορφώσουν άποψη, σχετικά με το επίκαιρο ζήτημα της εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Ο Δήμος Μεσσήνης, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θα διοοργανώσει κι άλλες τέτοιες ομιλίες στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, προκειμένου να συμβάλλει στην αρτιότερη ενημέρωση των δημοτών.

Από την Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας επισημαίνεται ότι συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες, εμφαίνονται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μεσσήνη: Ενημέρωση από Πούπουζα για την αποφυγή εξαπάτησης των ηλικιωμένων
To Top