Εικαστικά

“Mεσσάνα”: Εντυπωσιάζει η έκθεση σύγχρονης τέχνης στην Αρχαία Μεσσήνη

22 γλυπτά των κορυφαίων γλυπτών Γιώργου Ζογγολόπουλου και Γιώργου Χουλιαρά έχουν “ενσωματωθεί” αρμονικά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης σε μια εικαστική παρέμβαση σύγχρονης τέχνης εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Το MessiniaLive βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο το απόγευμα, στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και κατέγραψε τον ενθουσιασμό και το δέος των επισκεπτών της Αρχαίας Μεσσήνης στη θέαση των 22 μεταλλικών γλυπτών, που έστεκαν αγέρωχα δίπλα στα αρχαία μνημεία, προσδίδοντας μια φουτουριστική αίσθηση σε όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον χώρο και να τα περιεργαστούν.

Ειδικό χάρτη διαδρομής και φωτογραφικό λεύκωμα με πληροφορίες για κάθε ένα από τα 22 γλυπτά σύγχρονης τέχνης, που είναι αριθμημένα, έπαιρνε ο κάθε επισκέπτης του αρχαιολογικού χώρου, προκειμένου να διευκολυνθεί στην ξενάγησή του. Η χωροθέτηση των γλυπτών δίπλα στα αρχαία μνημεία δεν ήταν τυχαία, αλλά προϊόν μελέτης, ώστε το κάθε γλυπτό να “συνδιαλλέγεται” με τα αρχαία μνημεία.

Η έκθεση “Μεσσάνα:Ζογγολόπουλος-Χουλιαράς Μια γλυπτική για τον Δημόσιο χώρο στη Αρχαία Μεσσήνη” θα διαρκέσει έως 30 Σεπτεμβρίου ώστε να έχουν τη δυνατότητα όσοι ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού
Διάρκεια έκθεσης: 14/7-30/9/2018
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 08:00-20:00

Την τελετή των εγκαινίων πλαισίωσε αφιλοκερδώς η Χριστίνα Γιαννακοπούλου, σοπράνο, συνοδευόμενη από τον κιθαρίστα Αντώνη Κουφουδάκη, ερμηνεύοντας έργα των Στάθη Γυφτάκη “Τα ρω του έρωτα” σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και Manuel de Falla “Siete canciones populares”.

To Top