ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέρος του Στρατοπέδου Παπαφλέσσα να αξιοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας ζήτησε ο Δήμαρχος από τον Υπουργό Άμυνας

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 120ΠΕΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη είχε χθες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στο Πεντάγωνο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Αντικείμενο των συναντήσεων, η ενημέρωση για το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων και οι σχεδιασμοί που αφορούν την 120 ΠΕΑ και το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος ζήτησε και έλαβε αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το θέμα, προκειμένου εν συνεχεία να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Οι συζητήσεις συνεχίζονται κυρίως σε ότι αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών και του εκπαιδευτικού εξοπλισμού που εξυπηρετούν σήμερα τις ανάγκες του κέντρου εκπαίδευσης.  Ο Δήμαρχος ενημέρωσε δε τον Υπουργό, ότι «ως Δήμος έχουμε επιλέξει, ήπια και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη».

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δημάρχου με τον Υπουργό, εξετάστηκε και η δυνατότητα παραχώρησης του ΤΕΘΑ προς το Δήμο, μέρους της έκτασης του Στρατοπέδου «Παπαφλέσσα», χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λειτουργία του για στρατιωτικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας.

ΘΟΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ 120ΠΕΑ

Θολό το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει στο θέμα της αξιοποίησης του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας και της μετεξέλιξης της 120ΠΕΑ σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων,  ζήτημα που είχε εκκινήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, ωστόσο ακόμα και σήμερα έχει μείνει μόνο σχέδιο επί χάρτου, παρά το πρόσφατο “ξαναζέσταμα” του θέματος και από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί και βρίσκονται υπό εξέλιξη οι συζητήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι. Ο Δήμαρχος κατά τις συναντήσεις του χθες στο Πεντάγωνο υπογράμμισε τον προσανατολισμό του Δήμου Καλαμάτας σε “ήπια και τουριστική ποιοτική ανάπτυξη”, όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου, και ο νοών νοείτω. Άλλωστε μετά και τις επιφυλάξεις που τέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για την μετατροπή της 120ΠΕΑ σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης, υπάρχει ένα “μούδιασμα” για το θέμα αυτό. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα: Θέλουμε  τουριστική ανάπτυξη ή ηχορρύπανση από τις δεκάδες πτήσεις που θα γίνονται καθημερινά, από την αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ σε Διεθνές Κέντρο.

ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ: ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ  ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Όσον αφορά στο θέμα αξιοποίησης του Στρατοπέδου Παπαφλέσσα, ο Δήμαρχος φαίνεται πως υπαναχωρεί από τις αρχικές του δηλώσεις για διατήρηση του Στρατοπέδου αποκλειστικά και μόνο για Στρατιωτικούς σκοπούς και χθες ζήτησε από τον Υπουργό Άμυνας να παραχωρηθεί ένα τμήμα του στρατοπέδου στον Δήμο Καλαμάτας, ώστε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των δημοτών. Μια ανάγκη σαφώς πιο ρεαλιστική και κοντά στις ανάγκες της πόλης της Καλαμάτας. Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι πρόσφατα η Στρατιωτική ηγεσία είχε αποφασίσει να κλείσει το στρατόπεδο. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια έκταση 200 στρεμμάτων, που η παραχώρησή τους στον Δήμο και η αξιοποίησή τους προς όφελος των δημοτών μόνο θετικά μπορεί να αποφέρει στην πόλη της Καλαμάτας.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτό:

Bασιλόπουλος: «Να παραμείνει το στρατόπεδο Παπαφλέσσα για στρατιωτικούς σκοπούς και μόνο»

Μέρος του Στρατοπέδου Παπαφλέσσα να αξιοποιηθεί από το Δήμο Καλαμάτας ζήτησε ο Δήμαρχος από τον Υπουργό Άμυνας
To Top