ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μερικό άνοιγμα της εστίασης στη Μεσσηνία προτείνει ο Μάκαρης

Το μερικό άνοιγμα της εστίασης στη Μεσσηνία με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους προτείνει ο Μανώλης Μάκαρης, αφουγκραζόμενος την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της εστίασης στο Νομό μας, που βρίσκονται σε υποχρεωτικό lockdown εδώ και τρεισήμισι μήνες, και με άγνωστο ακόμα πότε θα ανοίξουν ξανά.

“Δεδομένης της μεγάλης οικονομικής ζημίας των καταστημάτων εστίασης θα πρέπει να επανεξεταστεί το μερικό άνοιγμα της εστίασης υπό προϋποθέσεις (για τους εξωτερικούς χώρους, κατά την διάρκεια της ημέρας, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων) ειδικά σε περιοχές που έχουν πολύ μικρή επίπτωση της νόσου COVID-19 όπως είναι η Καλαμάτα και γενικότερα η Μεσσηνία”, επισημαίνει στην πρότασή του ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης.

Η πρόταση του Μανώλη Μάκαρη εστιάζεται στο γεγονός ότι η Μεσσηνία βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, με ελάχιστα κρούσματα, καλό καιρό, προϋποθέσεις που θα μπορούσαν, υπό όρους, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης, όπως τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις, και όχι τις βραδινές ώρες.

Με όλη τη χειμερινή σεζόν να έχει χαθεί και χωρίς κανένα φως στον ορίζοντα για άνοιγμα της εστίασης, αφού δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα από την Κυβέρνηση, με σπασμωδικές κινήσεις , όπως το πρόγραμμα επιδότησης για τις σόμπες (!) εξωτερικού χώρου, χωρίς προοπτική και άμεσα σχέδια για άνοιγμα των καταστημάτων, οι επαγγελματίες παραμένουν καθηλωμένοι περιμένοντας. Με την επιστρεπτέα προκαταβολή να αποτελεί δυστυχώς μονόδρομο, και η οποία θα πρέπει να επιστραφεί. Τα ελάχιστα καταστήματα εστίασης που επέλεξαν να δουλεύουν με take away και delivery στο σπίτι, υπολειτουργούν ενώ η πλειονότητα των επαγγελματιών βρίσκεται αντιμέτωπη με χρέη που συσσωρεύονται, με κάποιους δυστυχώς να βλέπουν τα λουκέτα να έρχονται.

Μαίρη Περδικέα

Μερικό άνοιγμα της εστίασης στη Μεσσηνία προτείνει ο Μάκαρης
To Top