ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μένουμε Ασφαλείς: Νέα καμπάνια με τη Βίκυ Σταυροπούλου-Πως να φτιάξετε αυτοσχέδια μάσκα

Από αύριο Δευτέρα 4 Μαΐου, η χώρα μπαίνει στην πρώτη φάση της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού λόγω του νέου κορωνοϊού και το «Μένουμε Σπίτι» γίνεται «Μένουμε Ασφαλείς».

Οι πολίτες καλούνται να εφαρμόζουν τους κανόνες ατομικής υγιεινής, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ μόνο για τη μετάβασή τους στον χώρο εργασίας ή για κάποιον άλλο σοβαρό λόγο -στην περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή- και να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας.

Το νέο διαφημιστικό σποτ που πήρε τη θέση αυτού με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, έχει πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Βίκυ Σταυροπούλου.

Η γνωστή ηθοποιός προτρέπει από τη μία τον κόσμο να μείνει ασφαλής, παράλληλα όμως δείχνει πώς μπορεί ο καθένας να φτιάξει μία αυτοσχέδια μάσκα στο σπίτι του με απλά βήματα.

«Όχι όχι, μην επιμένεις αγοράκι μου, εγώ θα βάλω μάσκα που θα τη φτιάξω μόνη μου» λέει η Βίκυ Σταυροπούλου στη νέα καμπάνια για τον κορωνοϊό «Μένουμε Ασφαλείς».

Πώς φτιάχνεται

  1. Κόβετε δύο ορθογώνια κομμάτια από ύφασμα 25 x 15 cm. Τα δύο κομμάτια υφάσματος θα ραφτούν μαζί ως να είναι ένα κομμάτι.
  1. Διπλώνετε πρώτα τις μεγάλες πλευρές, δημιουργώντας ένα μικρό στρίφωμα περίπου 0,5 cmκαι γαζώνετε ή ράβετε καλά. Στη συνέχεια, κατά μήκος των μικρών πλευρών, διπλώνετε το διπλό στρώμα του υφάσματος, δημιουργώντας στρίφωμα 1-1,5 cm(για να περάσετε αργότερα το λάστιχο) και γαζώνετε ή ράβετε καλά.
  2. Περνάτε σε κάθε μικρή πλευρά της μάσκας, που κατασκευάσατε, από ένα λάστιχο μήκους 15 περίπου cmκαι δένετε τα λάστιχα σφικτά. Τα λάστιχα αποτελούν τα στηρίγματα της μάσκας στα αυτιά. Αν δεν έχετε διαθέσιμο λάστιχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδόνι, ράβοντάς το στις τέσσερις άκρες της μάσκας και να τα δένετε αντίστοιχα στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
  3. Γυρίζετε το λάστιχο ώστε να κρύψετε τους κόμπους μέσα στο στρίφωμα. Συρρικνώνετε τις δύο μικρές πλευρές της μάσκας με το λάστιχο. Για καλύτερη σταθεροποίηση μπορείτε να ράψετε το λάστιχο στις τέσσερις άκρες.

Ωστόσο, εφίσταται η προσοχή στο ότι «η μάσκα απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 2 ετών, σε ανθρώπους με δυσκολία αναπνοής, σε ανθρώπους που έχουν χάσει τις αισθήσεις τους, ή σε ανθρώπους, που για λόγους ανικανότητας, δεν μπορούν να την αφαιρέσουν χωρίς βοήθεια».

To Top