ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μενδώνη: “Το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας”

"ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ"

"Το Υπουργείο Πολιτισμού είναι παρόν στη Μεσσηνία. Προωθούμε εντάξεις έργων περίπου 7 εκατ. ευρώ, τόνισε η Υπουργός Λίνα Μενδώνη", χτες στο Ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Θανάση Βασιλόπουλο και των δυο βουλευτών της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά.

"Είναι χαρά μου πάντα να είμαι στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, έναν ευλογημένο τόπο με τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα".

Για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, συνεχάρη τους συντελεστές του για την οργάνωση και την διεύθυνση και τόνισε πρώτα είναι η ασφάλεια του ανθρώπινου δυναμικού, γιατί φέτος έχει ιδιαίτερες δυσκολίες.

ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Σε ερώτηση του MESSINIALIVE για την στήριξη στο μέλλον του φεστιβάλ τόνισε πως "το Υπουργείο προφανώς θα συμμετέχει και θα υποστηρίζει και στα επόμενα χρόνια".

"Ξέρω ότι κάποιοι φέτος ανησυχούσαν ότι το Φεστιβάλ δεν θα τύχαινε χρηματοδότησης. Το Φεστιβάλ έτυχε χρηματοδότησης περισσότερης απ' ότι τα τελευταία 4 τουλάχιστον χρόνια", δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός Πολιτισμού, χωρίς να διευκρινίσει πόσο ακριβώς ήταν το ποσό αυτό,  για το φεστιβάλ, ουσιαστικά προκαλώντας σύγχυση για τη χρηματοδότησή του.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το φετινό φεστιβάλ έγινε με τη χρηματοδότηση (400.000 ευρώ) που ήταν εξασφαλισμένη από την Κυβέρνηση Συριζα, για την τριετία 2018-2020 συνολικά 1.200.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μάλιστα, τότε είχε γίνει και η τριμερής προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Καλαμάτας για την τριετή χρηματοδότηση του Φεστιβάλ. Το ποσό αυτό διατέθηκε στη "ΦΑΡΙΣ" του Δήμου Καλαμάτας και αφορούσε την διεξαγωγή του 24ου, 25ου και 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας.   Του χρόνου τι γίνεται; Και ποιο θα είναι το ποσό χρηματοδότησης; Δεν μας είπε η κυρία Μενδώνη. Σε ποιο ποσό χρηματοδότησης αναφερόταν λοιπόν η Υπουργός; Γιατί η μόνη έκτακτη χρηματοδότηση λόγω κορονοϊού, που έδωσε φέτος το Υπουργείο για το Φεστιβάλ, ήταν 50.000 ευρώ.

ΜΕΝΔΩΝΗ: 45 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΤΟ 2010-2015 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

"Για τον πολιτισμό της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια, 2010 - 2015, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ υλοποιήθηκαν έργα που ξεπερνούσαν τα 45 εκατ. ευρώ. Από το 2015 - 2019 εντάχθηκαν λίγα έργα, περίπου 3,5 εκτα. ευρώ κι από πέρσι μετά από αποτελεσματική συνεργασία με τον κ.Νίκα προωθούμε εντάξεις τουλάχιστον 7 εκατ. ευρώ, σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους φορείς".

To Top