ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Το μέλλον της Ευρώπης και η Ελλάδα”

Με αφορμή τη σημερινή εσπερίδα με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης και η Ελλάδα» που διοργανώνεται σήμερα από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καλαμάτας, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, οι ομιλητές είναι: μας.
Ο κ. Αργύρης Περουλάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι κάτοχος Πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Τηλεματική και Οργάνωση από το Université Libre de Bruxelles. Εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1989 και από το Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων & Ευρωπαϊκών Δικτύων και Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 

Ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας γεννήθηκε το 1955 στη Βουδαπέστη και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1977) και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Grenoble, απ’ όπου απέκτησε D.E.A. και Doctorat d’ Etat (1983). Στην Ελλάδα εργάστηκε στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών (1985-1989) και στη συνέχεια εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής (1989), Αναπληρωτής Καθηγητής (1993) και Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1997). Από το 2000 είναι Καθηγητής “Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης” στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Γεώργος Ανδρειωμένος γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986) και διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Birmingham (1991). Έχει διατελέσει Honorary Research Fellow στο Πανεπιστήμιο του Birmingham και επιστημονικός συνεργάτης της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, ενώ έχει διδάξει μαθήματα της ειδικότητας του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο του Mainz, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Bosworth Tutors College του Northampton, στη Σχολή Ξεναγών Ρόδου, στην Αστυνομική Ακαδημία κ.α. Από το 2008 είναι καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Τμήμα Φιλολογίας).

Ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και διατέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Τρίπολης. Σήμερα είναι επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Clark της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ), απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Είναι κάτοχος της έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος είναι Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και Πολιτικός Επιστήμων. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Πολιτική Επιστήμη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, καθώς και στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών. Είναι μόνιμος υπάλληλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1990, με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στη Δημόσια Πληροφόρηση και Πολιτική Επικοινωνία

Ο κ. Ιωάννης Παπουτσής είναι Τακτικός Καθηγητής Πληροφορικής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου στο τμήμα  Διοίκησης  Επιχειρήσεων και Οργανισμών (κατεύθυνση  Υγείας και Πρόνοιας). Αναπληρωτής  Πρόεδρος Συμβουλίου Διοίκησης  ΤΕΙ Πελοποννήσου. Έχει διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1994-1998),  Ιατρική Σχολή & Τμήμα Πληροφορικής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (Master of Science) από το  University of Illinois (1981-1983), Department of “Cοmputer Science”. Το βασικό του πτυχίο είναι στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο κος Πάνος Καζάκος γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα και σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής διεθνών οικονομικών και ευρωπαϊκών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και οικονομικά στη (Δυτική) Γερμανία. Είναι διδάκτωρ του Christan-Albrechts-Universität Kiel. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Πολιτικής και ολοκλήρωσης και του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Δίδαξε πολιτική οικονομία (μακροοικονομική), πρότυπα οικονομίας και κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη και ειδικά θέματα ευρωπαϊκής οικονομικής ενοποίησης. 

“Το μέλλον της Ευρώπης και η Ελλάδα”
To Top