ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μελιγαλάς: Απόπειρα εξαπάτησης πελάτη εταιρείας με πρόσχημα τη διασύνδεση με POS

"Καμία οικονομική συναλλαγή μέσω τηλεφώνου αν δεν εξακριβωθεί ο καλών"

Απόπειρα εξαπάτησης πελάτη εταιρείας στην περιοχή του Μελιγαλά με πρόσχημα τη διασύνδεση με POS σημειώθηκε χτες Κυριακή 14 Απριλίου όπως καταγγέλλει μιλώντας στο Messinialive ο Σταύρος Στούπας, ιδιοκτήτης επιχείρησης πληροφορικής που υποστηρίζει τεχνικά εκατοντάδες επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα χθες Κυριακή 14/04/2024, πελάτης του δέχθηκε τηλεφώνημα από κινητό και οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως τεχνικοί της εταιρίας του με όνομα Γιώργος και ζήτησαν να γίνει μια συναλλαγή μέσω Πειραιώς για να γίνει δήθεν έλεγχος για το POS το οποίο έγινε διασυνδέση πρόσφατα.
Ο ίδιος συνιστά και προτείνει σε όλους τους πελάτες όταν έχουν επικοινωνία με τους προμηθευτές τους για οικονομικές συναλλαγές να μην δέχονται να εκτελέσουν πληρωμές μέσω τηλεφώνου , αν πρώτα δεν έχουν επιβεβαιώσει με ποιον μιλάνε και καλό είναι αν κάτι τους φαίνεται περίεργο να σταματούν την επικοινωνία και να καλούν πίσω τον προμηθευτή τους.

Το cyber security και η ασφάλεια δεδομένων είναι κάτι που θα μας απασχολεί συχνά τα επόμενα χρόνια και καλό είναι όλοι μας να παίρνουμε όσο μπορούμε περισσότερα μέτρα, σημειώνει με έμφαση ο ιδιοκτήτης της "Start Pc Stoupas Πληροφορική".

Δημοφιλέστερα

To Top