ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μελέτη από το ΙΝΕ-ΓΣΕΒΕΕ για Κεντρική Αγορά Καλαμάτας και παραλιακό μέτωπο

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΣΕΒΕΕ ΜΕ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουάριου 2020, ο Πρόεδρος της Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς, συνοδευόμενος από το Γ.Γ. της ΓΣΕΒΕΕ Θανάση Νικολόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας Θεόδωρο Καλογερόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας που έχει καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου, τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

ΚΑΒΒΑΘΑΣ: “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, αφού αναφέρθηκε στο σχέδιο και το όραμα του Δημάρχου, τόνισε πως αποφασίστηκε από κοινού συνεργασία του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ με το Δήμο, προκειμένου υπάρξει υποστήριξη σε οικονομοτεχνικό επίπεδο, τόσο για μία μελέτη με αναφορά στην Κεντρική Αγορά της πόλης, όσο και μία για το παραλιακό μέτωπο.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ”

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, μετά τη συνάντηση, ανέφερε: «Υπήρξε μία διεξοδική συζήτηση για την επιχειρηματικότητα εδώ στην περιοχή μας. Άλλωστε μέσα από τη θητεία μου στην προεδρία της Ομοσπονδία ΕΒΕΣ Μεσσηνίας, που χθες ολοκληρώθηκε, είχαμε μία αγαστή συνεργασία και πολλές φορές είχαμε ανταλλάξει απόψεις και είχαμε λάβει κατευθύνσεις, από τον πρόεδρο και από το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Σήμερα, λοιπόν, συζητήσαμε για την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας. Αναπτύξαμε, κυρίως, το θέμα που έχω και στο παρελθόν αναφερθεί -και θα θέλαμε τη στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ- σχετικά με την αγορά της Καλαμάτας αλλά και την Κεντρική Αγορά της πόλης, όπου θα θέλαμε μία προσέγγιση τεχνοοικονομική από το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, το οποίο έχει την εμπειρία και την ικανότητα να καταθέσει τέτοιες προτάσεις. Και βέβαια συζητήσαμε εκτός από την αγορά και για το παραλιακό μέτωπο, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ανάπτυξης στην περιοχή και εμπορικής δραστηριότητας, στο πλαίσιο και των συζητήσεων που το εργαλείο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης επιτρέπει, σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων.

Επιθυμούμε τη στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις, προτάσεις που βέβαια θα αξιολογήσουμε και θα αξιοποιήσουμε, με στόχο πάντα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας».

ΚΑΒΒΑΘΑΣ:” ΤΟΝ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΟΧΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”

ΚΑΒΒΑΘΑΣ: “ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ”

Τον προβληματισμό του για δυσκολία να βελτιωθεί ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ειδικά όταν, όπως είπε,  “η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις όπως έκανε με το νόμο “Επενδύω στην Ελλάδα”.Υποβιβάστηκαν οι Εθνικές Κλαδικές Συμβάσεις έναντι των τοπικών συμβάσεων. Που σημαίνει ότι δημιουργούμε ειδικές οικονομικές ζώνες στη χώρα. Αυτό είναι το μήνυμα που μπορεί να πάρει  κάποιος. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι χρειάζεται λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού με ταυτόχρονη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.” Ο Γιώργος Καββαθάς εξήγησε το σκεπτικό του, καταλήγοντας ότι η οικονομία είναι ένας κύκλος, και “φτωχός εργαζόμενος σημαίνει φτωχή οικονομία”.

ΚΑΒΒΑΘΑΣ: “ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

 

To Top