ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώσεις στα τέλη χρήσης Πνευματικού κι Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

AIΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

Μετά από 7 χρόνια (!) συνεδρίασε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στο γραφείο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού κέντρου Καλαμάτας, πλην του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Τζωρτζίνη που απουσίασε λόγω κωλύματος.

Κατά την συνεδρίαση που έγινε με τη συμμετοχή του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Περικλή Ξηρογιάννη, του Προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, εκπροσώπων της Λαικής Βιβλιοθήκης, της Διάδοσης των Γραμμάτων, αποφασίστηκε ομόφωνα η μείωση τελών χρήσης για τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου και του Αμφιθεάτρου «Θ. Αγγελόπουλος».

Επίσης, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που η Δημοτική Αρχή είχε αναλάβει, προχωρά και στη μείωση τέλους χρήσης και του Αμφιθεάτρου «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Οι μειώσεις αφορούν κατά κύριο λόγο, ερασιτεχνικά σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιαίτερα εκδηλώσεις που αφορούν παιδιά και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Σταθερό έμεινε το κόστος ενοικίασης από επαγγελματικούς θιάσους προερχόμενους από την Αθήνα ή άλλους Νομούς (430 ευρώ) και η χρήση του από κομματικούς ή πολιτικούς σχηματισμούς.

Επίσης, η ενοικίαση του Πνευματικού ισχύει μέχρι 20 ημερολογιακές ημέρες το ανώτερο.

Συμβολικά και τιμητικά, αποφασίστηκε η δωρεάν παραχώρησή του για την παράσταση της Θεατρικής Διαδρομής “Το Σύρμα”, λόγω της συγγραφής του σεναρίου από τον Μεσσήνιο Νομικό Αντώνη Κατσά, με μακροχρόνια πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχεδιασμό που υπάρχει εντάσσεται η συνολική αναβάθμιση, λειτουργική και αισθητική, του Πνευματικού Κέντρου της πόλης.

Όπως δήλωσε στο Messinialive o Πρόεδρος του Πνευματικού Παναγιώτης Λύρας, έχει ήδη αποκατασταθεί η ψύξη με κόστος 30.000 ευρώ, θα τοποθετηθεί νέος λέβητας, ολοκληρώθηκε η στεγανοποίηση της οροφής, θα τοποθετηθεί μηχανογράφηση και λογιστικό πρόγραμμα, ενώ ήδη εκτελείται νέα επικαιροποιημένη μελέτη πυρασφάλειας. Επίσης αναφέρθηκε αναλυτικά στις μειώσεις που έγιναν για τη χρήση του χώρου.

To Top