Υγεία

Μειωμένο το ιικό φορτίο στον Βιολογικό Καλαμάτας: Εκτίμηση για 1.000 ενεργά κρούσματα

"Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Σεπτεμβρίου  2021, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων. Το δείγμα ελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31372540 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε μειωμένο ιικό φορτίο SARS-CoV-2, σε σχέση με τις προηγούμενες μετρήσεις.

Τονίζεται ότι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των αναλύσεων που αφορούσαν την ποσοτικοποίηση του SARS-CoV2 στο δείγμα λυμάτων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι το αποτέλεσμα ήταν 27.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων και εκτίμηση για περί τα 1.000 ενεργά κρούσματα. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης πρέπει να συνεκτιμηθούν και με τα αντίστοιχα περιστατικά που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ.

Υπογραμμίζεται ότι η ανάλυση πραγματοποιείται για να παρακολουθείται η τάση του επιδημικού φαινομένου, παρά η απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ ιικών αντιγράφων ανά λίτρο λυμάτων και πιθανών φορέων ή ασθενών", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Εκτίμηση για 1.000 ενεργά κρούσματα κάνει λόγο ο Δήμος Καλαμάτας, βάσει των αποτελεσμάτων από τα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού, χαρακτηρίζοντας ως "μειωμένο το ιικό φορτίο του ιού". Και μπορεί αυτό να φαίνεται οξύμωρο, ωστόσο η προηγούμενη μέτρηση στις 2 Σεπτεμβρίου έδινε εκτίμηση για 5.000 ενεργά κρούσματα.  Που σημαίνει οτι μέσα σε 10 μέρες έγινε μεγάλη αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή μας. Ενω αν λάβουμε υπόψη μας και τη δραματική εκτίμηση για 7.000 κρούσματα που "έδειχναν" τα λύματα στις 24 Αυγούστου, οπότε και μπήκαμε σε mini lockdown, καταλαβαίνουμε τη δραστική μείωση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα έως και σήμερα.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτά:

Ελαφρώς μειωμένο το ιικό φορτίο κορονοϊού στον Βιολογικό-Εκτίμηση για 5.000 ενεργά κρούσματα

Βιολογικός Καλαμάτας: Νέα αύξηση κορονοϊού “δείχνουν” τα λύματα-Εκτίμηση για 7.000 ενεργά κρούσματα

Μειωμένο το ιικό φορτίο στον Βιολογικό Καλαμάτας: Εκτίμηση για 1.000 ενεργά κρούσματα
To Top