ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέγαρο Χορού: “Μνήμον Φως” η έκθεση ελληνικότητας του Χρήστου Μποκόρου

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 26 ΕΡΓΑ –  ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ STUDIO

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση, ο Δήμος Καλαμάτας και ο Εικαστικός Τομέας της Κ.Ε.Φάρις οργανώνουν έκθεση του Χρήστου Μποκόρου με τίτλο «ΜΝΗΜΟΝ ΦΩΣ» στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Την έκθεση θα εγκαινιάσει η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις που έχει διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε.Φάρις τα τελευταία χρόνια, και περιλαμβάνει σπουδαία έργα του Χρήστου Μποκόρου από τα τελευταία είκοσι χρόνια της καλλιτεχνικής του πορείας. Ανάμεσά τους, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει και τρία έργα ειδικά φτιαγμένα για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.
Την έκθεση παρουσιάζει ο Εικαστικός Τομέα του Δήμου Καλαμάτας με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Παναγιώτη Λαμπρινίδη Την έκθεση επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Κωνσταντίνος Παπαχρίστου.

Σήμερα το μεσημέρι, στον χώρο της έκθεσης στο studio του Μεγάρου Χορού, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του καλλιτέχνη Χρήστου Μποκόρου, του Προέδρου της ΦΑΡΙΣ Παντελή Δρούγα, του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας γλύπτη Παναγιώτη Λαμπρινίδη και του επιμελητή της έκθεσης Κων. Παπαχρίστου.ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΚΟΡΟΣ-ΜΝΗΝΟΝ ΦΩΣ

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Αρτέμιδος 124, Καλαμάτα
Τηλ.: 2721 360611
Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου – 31 Οκτωβρίου 2021
Ωράριο λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 10:00 μέχρι τις 22:00

To Top