ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη συμμετοχή στην κοινή δράση του Κέντρου Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η από κοινού δωρεάν δράση, του «Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια», με την 1η και 2η ΤΟ.Μ.Υ. Καλαμάτας, στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, σε χώρους που παραχωρήθηκαν ευγενικά από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο, Χειρουργό, κ. Παναγιώτη Κατσαφάδο, την Τρίτη 15 Μαρτίου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα φροντιστή (17/03). Η δράση είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας, σε θέματα διαταραχής της μνήμης και θέματα άνοιας.
Η δράση περιλάμβανε:

α) Ποσοτική αξιολόγηση της καταπόνησης σε φροντιστές ασθενών με νευροεκφυλιστική άνοια (από τα μέλη του προσωπικού του «Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια»),

β) Πρόληψη ατυχημάτων στους πάσχοντες από άνοια (από την 1η ΤΟ.Μ.Υ. Καλαμάτας) και

γ) Διατροφή και πρόληψη της άνοιας (από την 2η ΤΟ.Μ.Υ. Καλαμάτας). Κατά τη διάρκεια της δράσης παρών ήταν και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του «Κέντρου Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια», Ψυχίατρος, κ. Κώστας Σιάρκος, όπου με την παρουσία του έδωσε απαντήσεις σε σχετικά ερωτήματα. Στη δράση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας «COVID-19».

Το «Κέντρο Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια», είναι το πρώτο Κέντρο Ημέρας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και των όμορων νομών, το οποίο παρέχει εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία της μνήμης, καθώς και άτομα που πάσχουν από άνοια.

Μέσω μιας πολυκλαδικής ομάδας επαγγελματιών υγείας, προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Έχει έδρα την Καλαμάτα και ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Σεπτέμβριο του 2021. Το έργο είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την IASIS ΑΜΚΕ. Στεγάζεται στην οδό Νέδοντος 129 και Καποδιστρίου στην Καλαμάτα και όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 27210-92272 και 27210-94590.

Μεγάλη συμμετοχή στην κοινή δράση του Κέντρου Ημέρας για τη Μνήμη και την Άνοια στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας
To Top