ΜΕSSINIA LIVE

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στους Άνω Μπλεμενιάνους-Χωρίς ενεργό μέτωπο

Τελευταία ενημέρωση 20/08/2017, 08:45:

Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 67 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 19/8/2017 και ώρα 12:30 στην περιοχή Μπλεμενιάνοι Μεσσηνίας, είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Χθες το μεσημέρι γύρω στις 12.30 ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Μπλεμενιάνοι, στην Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ήταν σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα και ήταν δύσκολη για τα πυροσβεστικά οχήματα η πρόσβαση σε αυτήν. Ωστόσο δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πενταμελές πεζοπόρο τμήμα, καθώς και τρία αεροσκάφη PZL.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Να σημειωθεί επίσης ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καίγεται φέτος η συγκεκριμένη περιοχή, καθώς στις 22 Ιουλίου,δηλαδή πριν από ένα μήνα- είχε πάλι ξεσπάσει πυρκαγιά και χρειάστηκαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εναέρια μέσα για να την κατασβέσουν.
Τότε 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 3 PZL είχαν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες και είχαν καταφέρει να την περιορίσουν και να την σβήσουν.

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ 3 ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας, Βοιωτίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αργολίδας και τα νησιά Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Ψαρά και Κύθηρα.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στους Άνω Μπλεμενιάνους-Χωρίς ενεργό μέτωπο
To Top