Yποδομές

Μεγάλη ικανοποίηση από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της γραμμής “Filoxenia-Μ.Μαντίνεια”

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν σήμερα οι επιβάτες της νέας γραμμής Νο7 “Filoxenia- Μικρή Μαντίνεια” που έκανε πρεμιέρα το πρωί. Η επιβατική κίνηση που καταγράφηκε την πρώτη ημέρα ήταν άκρως ικανοποιητική με τους ανθρώπους του Αστικού ΚΤΕΛ να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη γραμμή και τους επιβάτες να δηλώνουν ευχαριστημένοι, καθώς περίμεναν χρόνια για να έχει η περιοχή τους τόσο συχνή συγκοινωνία και σύνδεση με την πόλη της Καλαμάτας.

Τα δρομολόγια ξεκίνησαν από πολύ νωρίς το πρωί στις 07.10 και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 22.00.
Λίγο μετά τις 22.30 το βράδυ, οπότε και ολοκληρώθηκαν τα σημερινά δρομολόγια, το Messinialive μίλησε με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, Θανάση Πατικόπουλο, οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή, αλλά και την υποδοχή της γραμμής, τόσο από τους επιβάτες όσο και από τους κατοίκους των περιοχών που διέρχεται.

Ο Θανάσης Πατικόπουλος μας επισήμανε ότι οι ώρες αιχμής του δρομολογίου ήταν από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα ,όπου εκείνες τις ώρες διακινήθηκαν και οι περισσότεροι επιβάτες, ενώ τόνισε ότι δεν ταλαιπωρήθηκε κανείς, όλα κύλησαν ομαλά την πρώτη ημέρα των δρομολογίων με τον κόσμο να δηλώνει απόλυτα ευχαριστημένος.
Οι πρώτες ενδείξεις πάντως από τη σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Τα δρομολόγια ήταν ανά μία ώρα, και πραγματοποιούνταν 20 στάσεις, εξυπηρετώντας κάθε φορά τους επιβάτες. Αξιοσημείωτο είναι ότι όταν το λεωφορείο έφτανε ξανά στην αφετηρία του στο “Φιλοξένια”, αμέσως υπήρχε ανταπόκριση από τα άλλα λεωφορεία των γραμμών 1 και 2 και έτσι μπορούσε κανείς με το ενιαίο εισιτήριο να φτάσει από τη Μικρή Μαντίνεια στο κέντρο της πόλης.

Το εισιτήριο είναι 1,20 ευρώ το ολόκληρο από κατάστημα ή περίπτερο και 1,30 από τον οδηγό – 0,60 φοιτητές και πολύτεκνοι και δωρεάν τα Άτομα με Αναπηρία από τη Μεσσηνία με την επίδειξη της κάρτας.

Επίσης δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα κατά την διέλευση των λεωφορείων από την παραλιακή οδό και όλα κύλησαν και εκεί ομαλά.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας υπογράμμισε το γεγονός ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν είχαν ποτέ την άνεση και την ευκαιρία να εξυπηρετούνται με τόσο πυκνά δρομολόγια όλη την ημέρα από αστικό λεωφορείο και όσοι συνομίλησαν μαζί του δήλωσαν ενθουσιασμένοι και ευχήθηκαν η γραμμή να μακροημερεύσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι στάσεις της νέας γραμμής είναι 20 και είναι οι ακόλουθες:

Α) Δημοτική Κοινότητα Βέργας
1. Αγία Σιών
2. 80 μ. πριν την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου
3. Μεταξύ των οδών 28ης Οκτωβρίου και 23ης Μαρτίου
4. Μάνης και Ευαγγελιστρίας
5. Μάνης και Κουμουμουνδούρου
6. Μάνης και Κολοκοτρώνη
7. Μεταξύ των οδών Παπαφλέσσα και Ηρώων
8. Στο Πάρκο του Αλμυρού
9. Στο ξενοδοχείο Messinian Bay

Β) Τοπική Κοινότητα Μικράς Μαντίνειας
10. Ίριδος και Πόρου
11. Ίριδος και Σερεμετάκη
12. Ξενοδοχείο Ακτή Ταΰγετος
13. Μάνης και Ανθέων
14. Στο ύψος του καταστήματος «Ακταίον»
15. «Παναγιώταρου»
16. Στο ύψος του καταστήματος «Τουριστικό»
17. Ίριδος και Πεζόρτης
18. Ίριδος και Προφ. Ηλία (Λιμανάκι)
19. Ίριδος και Εκάλης (πρώην «Κιούπι»)
20. Τέρμα – Ίριδος και Ελαίας

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ξεκίνημα της γραμμής, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Τόνισε δε πως η βιωσιμότητα της γραμμής δεν είναι δεδομένη και πως αυτή εξαρτάται από τη χρήση της αστικής συγκοινωνίας από τους πολίτες.

Μεγάλη ικανοποίηση από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της γραμμής “Filoxenia-Μ.Μαντίνεια”
To Top