ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη Εβδομάδα πληρωμών: Δώρο Πάσχα, έκτακτο επίδομα, συντάξεις

Μπαράζ πληρωμών τη Μεγάλη Εβδομάδα. Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες για μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και Δώρο Πάσχα εργαζομένων.

Ώρα πληρωμής για εκατομμύρια πολίτες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Εκτός από την καθιερωμένη πληρωμή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, νωρίτερα θα δοθούν οι συντάξεις του Μαΐου, αλλά και οι μισθοί των εργαζομένων στο Δημόσιο και τα Σώματα Ασφαλείας. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πληρωθούν επίσης τα έκτακτα επιδόματα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση ως ανάχωμα στην τεράστια ακρίβεια.

Αναλυτικά:

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Μαΐου
Σύμφωνα με το πλάνο πληρωμών που έχει ανακοινώσει ο ΕΦΚΑ:
Στις 19 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ.ΕΤΑΑ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕ
Στις 20 Απριλίου 2022 ημέρα Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9
Στις 21 Απριλίου 2022, ημέρα Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες τον ΟΤΕ και το Δημόσιο που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8.
Πότε μπαίνει το Δώρο Πάσχα 2022
Τo δώρο Πάσχα είναι κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα. Καταβάλλεται τη Μεγ. Τετάρτη που φέτος πέφτει στις 20 Απριλίου, ωστόσο ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για το Δώρο Πάσχα αποδίδονται εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών. Το Δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022
Οι πέντε κατηγορίες που θα λάβουν 200 ευρώ ή και παραπάνω είναι:
676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
625.000 οικογένειες με παιδιά
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος
166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες

Οι ημερομηνίες πληρωμής είναι οι εξής:

Η έξτρα δόση του επιδόματος παιδιού Α21, θα πληρωθεί τη Μεγ. Πέμπτη, 21 Απριλίου.
Επιταγή ακρίβειας 200 ευρώ: Η έκτακτη ενίσχυση των 200 ευρώ θα δοθεί τη Μεγ. Τετάρτη, 20 Απριλίου.
Νωρίτερα οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, δημόσιοι υπάλληλοι και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας θα δουν τη μισθοδοσία τους τη Μεγ. Πέμπτη, 21 Απρίλιου.
Όπως αναφέρεται, η πληρωμή θα γίνει στην παραπάνω ημερομηνία, έναντι της Τρίτης 26 Απριλίου που ήταν προγραμματισμένη.
Τα ποσά αναμένεται να εμφανιστούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως το βράδυ της Μεγ. Πέμπτης, ανάλογα με την τράπεζα που χρησιμοποιεί κάθε δικαιούχος.

Μεγάλη Εβδομάδα πληρωμών: Δώρο Πάσχα, έκτακτο επίδομα, συντάξεις
To Top