ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη επένδυση στην Αλαγονία με καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Σε 170 στρέμματα θα καλλιεργηθούν 30.000 αρωματικά φυτά για φαρμακοβιομηχανία και εταιρείες καλλυντικών

Το Δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε, σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, επιστήμονας – επιχειρηματίας, που πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή της Αλαγονίας, καλλιεργώντας αρωματικά φυτά για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας και των εταιρειών καλλυντικών.

Όπως δήλωσε στο MessiniaLive ο αντιδήμαρχος, Παύλος Μπουζιάνης, που παρίστατο στη σημερινή συνάντηση, ο επιχειρηματίας έχει ήδη αναλάβει να αξιοποιήσει γύρω στα 170 στρέμματα σε διάφορα σημεία της περιοχής της Αλαγονίας και σκοπός του είναι να καλλιεργούνται διάφορα αρωματικά φυτά όπως μέντα, τσάι, ρίγανη, εχινάτσια, θυμάρι και άλλα, φυτά που ευδοκιμούν στο μικροκλίμα της περιοχής και ο Ταϋγετος κρίνεται ως η ιδανική περιοχή για την καλλιέργειά τους.

Ήδη έχει αγοράσει ή ενοικιάσει πολλές δεκάδες στρέμματα γης και η καλλιέργεια των φυτών θα ξεκινήσει άμεσα, με προσωπικό – κατά προτεραιότητα – από την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε τον επιχειρηματία και δήλωσε πως αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για την περιοχή της Αλαγονίας και την αναζωογόνησή της και πως ο Δήμος προσφέρεται για συνεργασία, με στόχο την προβολή της περιοχής και του Ταϋγέτου.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας αναφέρεται επίσης ότι, παραδόθηκε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση το τεχνικό δελτίο για την αναβάθμιση της δημοτικής οδοποιΐας της περιοχής Αλαγονίας, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Μεγάλη επένδυση στην Αλαγονία με καλλιέργεια αρωματικών φυτών
To Top