Παιδί

Μεγάλη ανταπόκριση από τα Σχολεία Μεσσήνης στον μεγάλο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης του ΦοΔΣΑ

Αθανασόπουλος: “Όλοι οι μαθητές είναι νικητές γιατί υιοθέτησαν την κουλτούρα της ανακύκλωσης”

Μεγάλη ανταπόκριση σημειώθηκε από μαθητές σχολείων του Δήμου Μεσσήνης στον πελοποννησιακό διαγωνισμό ανακύκλωσης που πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης.
Χθες, Τρίτη, ξεκίνησε στο Δημαρχείο Μεσσήνης από υπάλληλο του ΦΟΔΣΑ και παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Ξενογιάννη η παραλαβή των κουπονιών που συγκέντρωσαν μαθητές των τμημάτων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Αντίστοιχη διαδικασία γίνεται σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να καταγραφούν τα καταμετρημένα κουπόνια ανά σχολικό τμήμα και να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή στον μεγάλο εκπαιδευτικό διαγωνισμό ανακύκλωσης, ο οποίος έχει και έπαθλα για τους μαθητές των τριών πρώτων τμημάτων.
«Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ανακύκλωση είναι νικητές ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, διότι μέσω αυτής της διαδικασίας υιοθέτησαν κουλτούρα ανακύκλωσης. Τα παιδιά μας, μας δείχνουν τον τρόπο που θα συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιώσιμη ανάπτυξη και αυτό είναι ενθαρρυντικό και κέρδος για την κοινωνία μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, μετά τη συνάντησή του με διευθυντές και εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων που παρέδιδαν τα κουπόνια των σχολείων τους στο Δημαρχείο.

To Top