ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου η συγκέντρωση βιβλίων για τους πυρόπληκτους μαθητές

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΝΤΕ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 1ης Οκτωβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας η εκδήλωση με θέμα: “Βιβλίο – Ένα ταξίδι που μας ανταμώνει…”, μέρος μιας ευρύτερης δράσης, η οποία έχει στόχο τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και βιβλίων για τους πυρόπληκτους μαθητές περιοχών της Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ηλείας και Εύβοιας. Η δράση αυτή διοργανώνεται από τον εθελοντικό φορέα: “Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι – Βιβλιοταξιδεύουμε”, από την Κοινότητα Καλαμάτας και από την Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων (Ε.Μ.Σ).

Στην εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος κι ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο: “Η πριγκιπονεραϊδούλα Μελίτη και οι μαγικές της δυνάμεις” από τη συγγραφέα του, Παναγιώτα Φλεβάρη, δικηγόρο Καλαμάτας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Φίλη Ντόγκα, εκπαιδευτικός- συγγραφέας βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και μέλος της Ε.Μ.Σ, ενώ η Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, Αγγελική Ρουμελιώτου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ρόλου των βιβλίων στη ζωή των παιδιών.

Η εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μεσσηνίας και Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Κατερίνα Μπάμπαλη παρουσίασε λεπτομέρειες υλοποίησης της όλης δράσης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος- συγγραφέας και πρόεδρος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, Αντωνία Παυλάκου.

Αρκετοί προσκόμισαν σχολικά είδη, βοηθήματα σχολικών βιβλίων, ξενόγλωσσα βοηθήματα και βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας καινούργια ή χρησιμοποιημένα σε καλή κατάσταση για τους μαθητές των προαναφερόμενων πληγεισών περιοχών.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μέχρι και την Παρασκευή 08/10/21 και ώρες 9.00-14.00 & 17.00-20.00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2721087902 & 6989927381.

Τον γενικό συντονισμό της συνολικής δράσης έχει η φιλόλογος- εκπρόσωπος του φορέα: “Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι – Βιβλιοταξιδεύουμε” και διευθύντρια Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων & International Action Art, Ελευθερία Χαλίλι και υποστηρίχτηκε από την “Φάος” ΚοινΣΕπ και το “House by Phaos”.

To Top