ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι και στρώματα ύπνου έβγαλαν από τα βαγόνια του Πάρκου Καλαμάτας οι δημοτικοί αστυνομικοί

Παλιά στρώματα ύπνου, κουβέρτες και ρούχα αντίκρυσαν οι άνθρωποι της Δημοτικής Αστυνομίας σε βαγόνια τρένων στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας. Δείγματα πως κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα βαγόνια ως καταφύγιο τη νύχτα. Οι δημοτικοί αστυνομικοί, με τη συνδρομή εργατών Καθαριότητας του Δήμου, άδειασαν τα βαγόνια από όλα αυτά τα πράγματα, και τα καθάρισαν. Θα ακολουθήσει η αποκατάσταση-για πολλοστή φορά- των ζημιών από τον Δήμο Καλαμάτας.

Πρόκειται για τα ξύλινα βαγόνια τρένου που βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι του πάρκου και είναι και τα πρώτα που βλέπει κανείς εισερχόμενος στο πάρκο από τη βόρεια πλευρά του. Βαγόνια που έχουν λεηλατηθεί επανειλημμένως, έχουν καεί παλαιότερα, και ο Δήμος τότε είχε αποκαταστήσει τις ζημιές τους. Το τραγικότερο όμως είναι ότι, αν και αποτελούν κομμάτια της Ιστορίας των Σιδηροδρόμων της χώρας μας και μουσειακά είδη, ως μέρος του μοναδικού στην Ελλάδα υπαίθριου Μουσείου Τρένων, δεν προστατεύονται επαρκώς και διαρκώς γίνονται αντικείμενο βανδαλισμών, ζημιών, και καταστροφών από αγνώστους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ DELIVERY ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΚΟ

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, Μαρία Οικονομάκου, η οποία ζήτησε από τον Δήμο να προστατέψει τα ιστορικά αυτά βαγόνια, και έθεσε το θέμα της φύλαξής τους, και του πάρκου, αν ο Δήμος δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Παράλληλα κατήγγειλε πως η ίδια υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας όπου μηχανάκια κυρίως ντελίβερι διασχίζουν καθημερινά το πάρκο, προκειμένου προφανώς να κόψουν δρόμο.

Μαίρη Περδικέα

Μέχρι και στρώματα ύπνου έβγαλαν από τα βαγόνια του Πάρκου Καλαμάτας οι δημοτικοί αστυνομικοί
To Top