Αθλητισμός

Μαυρονάσιος: “Να πάρει επιτέλους θέση ο Αυγενάκης”!

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος ήταν αυτός που μαζί με το τον διευθύνοντα σύμβουλο της Βέροιας Αχιλλέα Μπίκα και τον εκπρόσωπο του Απόλλων Πόντου Μπάμπη Σταμούλη, ήταν οι παράγοντες που πέρασαν την πόρτα του Υπουργείου Παιδείας και μετέφεραν τα αιτήματα των “22” στην γραμματέα του Λευτέρη Αυγενάκη, μιας και ο ίδιος ήταν στην Βουλή.

Ο παράγοντας των ερυθρολεύκων μίλησε μετά την ολοκλήρωση την συνάντησης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τις σκέψεις που υπάρχουν για την συνέχεια αλλά και τα θέματα που διακυβεύονται, σημειώνοντας πως θα κλειστεί σύντομα ραντεβού με τον υφυπουργό.

«Κάναμε ένα ψήφισμα πριν δύο μέρες οι 22 ομάδες της Football League. Ένα δίκαιο αίτημα, με κοινή παραδοχή, το οποίο απορρέει από δύο αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Η μεν η μία απορρίφθηκε, αλλά υπάρχει σε ισχύ η δεύτερη πρόταση την οποία ζητάμε από τον υφυπουργό κ.Αυγενάκη, να κάνει πράξη. Γιατί όπως έχει πει και ο ίδιος στη Βουλή στην τελευταία του ομιλία “αν δεν συμφωνήσουν οι λίγκες, να μου το αναφέρουν και το θέμα θα το τακτοποιήσω εγώ””, ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του.

Εμείς ζητάμε λοιπόν από τον κ.Αυγενάκη να μελετήσει το δίκαιο αίτημά μας, 22 ομάδες είμαστε εδώ, είμαστε σύσσωμες, να υλοποιήσει αυτό που περνάει από τα χέρια του, μέσω νομοθετικής διάταξης, να καταργήσει τη Football League και να γίνει μία ενιαία Β’ Εθνική με δύο ομίλους που εκφράζει όλο το φάσμα των ομάδων ανά την επικράτεια. Αυτό είναι το αίτημά μας.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση με την γραμματέα την κα. Μωραΐτη, ήταν πολύ εποικοδομητική. Ο κ. Αυγενάκης βρισκόταν στη Βουλή. Μας ενημέρωσε η γραμματέας του ότι μπορούμε να στείλουμε ένα email για να κάνουμε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση, αυτά που είπαμε σήμερα να τα συζητήσουμε και με τον ίδιο. Είμαστε στην αναμονή και περιμένουμε.”, σημείωσε.

“Παράλληλα υλοποιήσαμε και το ψήφισμα που κάναμε χθες,καταθέσαμε τις 22 σφραγίδες των ομάδων και περιμένουμε την απόφαση του κ.Υφυπουργού».

Σε ερώτηση για το τι πρόκειται να κάνουν οι “22” σε περίπτωση που η αναδιάρθρωση δεν προχωρήσει, ο κ. Μαυρονάσιος ανέφερε: «Θα καθίσουμε και οι 22 ομάδες στο ίδιο τραπέζι γιατί η απόφαση είναι ομόφωνη και θα αποφασίσουμε».

Τέλος, για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της κατηγορίας: «Ο κίνδυνος για τις 22 ομάδες και τις 12 της SL 2 είναι ότι έχουμε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Θέλουμε βιωσιμότητα των ομάδων. Αντί να συζητήσουμε αυτό το θέμα συζητάμε για την μορφή των κατηγοριών. Υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας. Πριν φτάσουμε όμως σε αυτήν, δεν έχουμε καταλήξει τι μορφή θα έχει η Β’ εθνική. Είναι παράξενο. Πέρασε ο Σεπτέμβρης και δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε και πού πατάμε. Πρέπει επιτέλους να πάρει μία θέση ο Υφυπουργός. Να ξεκινήσει επιτέλους αυτό το ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα της 2ης τη τάξει κατηγορίας».

To Top