Αθλητισμός

Μαύρη Θύελλα: Μεσσήνη μέχρι… νεωτέρας

Στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης θα δώσει τα πρώτα εντός έδρας παιχνίδια για τη νέα σεζόν στη Super League 2 η Καλαμάτα, χωρίς ακόμα να μπορεί κάποιος με σιγουριά να δώσει τον ακριβή αριθμό των αγώνων για τους οποίους θα χρειαστεί να μετακομίσουν οι μελανόλευκοι.

Στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας έχουν ξεκινήσει προκαταρκτικές εργασίες για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα, ο όποιος σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα είναι υβριδικός στις μεγάλες περιοχές και φυσικός στο υπόλοιπο γήπεδο, αλλά θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του προς χρήση.

Η Καλαμάτα έχει εξασφαλίσει παραχωρητήριο από το Δήμο Μεσσήνης για το Δημοτικό Στάδιο της πόλης, το οποίο σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανήκει στην κατηγορία Β2, της υπαίθριας δηλαδή εγκατάστασης από 500 έως 5.000 θεατές που διεξάγονται αγώνες εθνικών κατηγοριών. Η χωρητικότητά του είναι 2.100 θεατές ενώ μετά την πρόσφατη ολοκληρωτική ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι δεδομένα από τα καλύτερα γήπεδα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης

Στο μεταξύ, την Τετάρτη συζητήθηκε στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης για την « Προμήθεια χλοοτάπητα και διαφόρων υλικών στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας», συνολικού Προϋπολογισμού 360.517 €, εκτιμώμενης χρονικής διάρκειας 15 μηνών από την υπογραφή της.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της προμήθειας, οι προμήθειες που είναι απαραίτητες να γίνουν είναι οι εξής:

1. Προμήθεια υλικών επιφανειακής απορροής

2.Προμήθεια αμμουδερού υποστρώματος ποταμού, κατάλληλης κοκκομετρικής σύστασης και κατάλληλων φυσικοχημικών ιδιοτήτων.

3.Προμήθεια αρδευτικών υλικών κατάλληλων προδιαγραφών καθώς και δίδυμου συστήματος αντλιών.

6. Προμήθεια φυσικού χλοοτάπητα.

7. Προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα για υβριδικό σύστημα

Σύμφωνα με την έκθεση το γήπεδο τα τελευταία χρόνια (7 έτη) έχει υποβαθμιστεί και χρήζει αναβάθμισης καθώς:

• Ο χλοοτάπητας είναι σε εκφυλισμένη κατάσταση με γενική παρουσία ζιζανίων σε όλη την επιφάνεια του γηπέδου.

• Το εδαφικό υπόστρωμα είναι πηλώδες, ακατάλληλο για την τοποθέτηση χλοοτάπητα.

• Το αρδευτικό δίκτυο είναι σε αδράνεια τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα την συσσώρευση αδρανών υλικών στα ακροφύσια των εκτοξευτών, την έλλειψη συντήρησής τους με ανταλλακτικά και συνεπώς την τελική αδυναμία λειτουργίας τους. Οι αντλίες δεν είναι σε λειτουργική κατάσταση.

 

Μαύρη Θύελλα: Μεσσήνη μέχρι… νεωτέρας
To Top