ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Μαύρα μεσάνυχτα” στο δρόμο Αεροδρόμιο – Ασπρόχωμα – κόμβο Ζαφείρη

ΜΕ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ;ΔΡΟΜΟΣ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Πέρασαν ήδη τρεις μήνες από την ημέρα που ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι “Σαφής προτεραιότητα στο τεχνικό πρόγραμμα της Π.Ε. Μεσσηνίας για το 2020 θα αποτελέσει η αναβάθμιση του επαρχιακού και του παλαιού εθνικού δικτύου του νομού, οι εργασίες για την οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό διατυπώθηκε στη σύσκεψη που έγινε τέλος Οκτώβρη στην Καλαμάτα, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Επιπλέον, στις προβλέψεις του προϋπολογισμού της Π.Ε. Μεσσηνίας για το 2020 είναι και η αναβάθμιση του τμήματος του δρόμου από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μέχρι τον κόμβο Ζαφείρη, στην είσοδο της Καλαμάτας, με εργασίες ηλεκτροφωτισμού, καθώς και με φύτευση δέντρων.

Τρεις μήνες μετά, και δυο μήνες πριν αρχίσουν οι διεθνείς πτήσεις από το Αεροδρόμιο Καλαμάτας, ο επισκέπτης αλλά και ο κάτοικος συναντά κάθε βράδυ αυτό το φαινόμενο εδώ και πολλά χρόνια…Επιτέλους ας γίνει κάτι!

Ένας δρόμος-καρμανιόλα μέσα στα σκοτάδια τόσο στο κομμάτι Αεροδρόμιο – Ασπρόχωμα όσο και στη συνέχειά του μέχρι και τον κόμβο Ζαφείρη. Κακοτεχνίες στο οδόστρωμα, ανεπαρκής διαγράμμιση, παράνομες προσπεράσεις και αναστροφές επί της οδού και απουσία αστυνόμευσης προκαλούν την τύχη κάθε διερχόμενου οδηγού που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή.
Το βίντεο που καταγράφει σήμερα, Σάββατο 25 Ιανουαρίου, ακριβώς την κατάσταση, θα πρέπει να οδηγήσει στην υλοποίηση της εξαγγελίας…χτες!

To Top