Παιδί

Μαθητικό Φεστιβάλ «Kι αν ήσουν εσύ;» τη Δευτέρα στο Αγρόκτημα Φοίφα

Το Μαθητικό Φεστιβάλ «Kι αν ήσουν εσύ;» θα διοργανωθεί την Δευτέρα 13 Μαίου το πρωί από τις 9.30 π.μ. – 12.30 μ. στο Αγρόκτημα “Φοίφα”. Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, διοργανώνουν το Φεστιβάλ σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι το δεύτερο που οργανώνεται φέτος στην Καλαμάτα, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογο στις 15 Απριλίου, με τη συμμετοχή σχολείων κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Φεστιβάλ γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;».
Οι μαθητές έδωσαν ένα ραντεβού, να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που έχουν υλοποιήσει στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, να γνωριστούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Θα πάρουν μέρος 200 μαθητές όλων των ηλικιακών βαθμίδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία με όχημα το θέατρο διερευνούν και παρουσιάζουν με το δικό τους τρόπο το πώς αντιλαμβάνονται το «ποιος είμαι εγώ», «ποιος είναι ο άλλος» και το ότι «μπορώ να έρθω στη θέση σου – μπορούμε να ζήσουμε
μαζί»
. Μαζί τους δραστηριοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες τους με στόχο, αφού μοιραστούν βιωματικά τις εμπειρίες των μικρών μαθητών, να ανοίξουν νέους διαύλους επικοινωνίας και να μάθουν να ζουν μαζί τους αρμονικά και δημιουργικά.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για 5η χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Ραδιοφωνικό σποτ που ετοίμασαν οι μαθητές με τη στήριξη των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, σε κείμενο της Σοφίας Δ. Νινιού, παίζεται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, με στόχο να ταξιδέψει παντού το μήνυμα.

Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι τα: Νηπιαγωγείο Αρφαρών, Νηπιαγωγείο Θουρίας, 21ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Αρι.
Οι δράσεις γίνονται με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών: Αλεξοπούλου Χαραλαμπίας, Αποστολοπούλου Ζαχαρούλας, Αποστολοπούλου Παναγιώτας, Γιαννούλτση Ελένης, Γιαννοπούλου Σοφίας, Γραμματικού Αγγελικής, Δουλκερίδου Μαρίας, Ιωάννου Αλεξίας, Κανελλίδη Δήμητρας, Κυριακοπούλου Μαρίας, Λουμίτη Πάρρυς, Μακρή Κονδυλίας, Μαστοράκη Μαριγιάννας, Μπρέγιαννη Φωτεινής, Νικολοπούλου Φανής, Πανουσοπούλου Ανδρομάχης, Παπαδοπούλου Δώρας, Πούλου Δήμητρας, Σάλμα Μαρίας, Τζήλου Γεωργίας, Τσώνη Ασπασίας, Χαντζή – Φλούδα Χριστίνας.
Στην προετοιμασία και υλοποίηση των εργαστηρίων συνεισέφεραν ακόμη οι: Νινιού Δ. Σοφία συγγραφέας – φιλόλογος, Φοίφα Μυρτώ εκπαιδευτικός, εμψυχώτρια – διαχειρίστρια Αγροκτήματος. Συντονισμός: Γεωργία Τζήλου.

Μαθητικό Φεστιβάλ «Kι αν ήσουν εσύ;» τη Δευτέρα στο Αγρόκτημα Φοίφα
To Top