Το δικό μου Σχολείο

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά ξενάγησαν μαθητές της Τρίπολης στην Αρχαία Μεσσήνη

Στο πρόγραμμα από το “Διάζωμα”- “Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων-μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα” συμμετείχαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Το ρόλο του ξεναγού στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης κλήθηκαν να αναλάβουν οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, ξεναγώντας και δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για κάθε κομμάτι του αρχαιολογικού χώρου, σε μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του Σωματείου “Διάζωμα” με θέμα “Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων-μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα” ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αρχαία θέατρα και να αποκτήσουν γνώσεις για αυτά.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

“Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 μαθητές από τη Γ’ τάξη Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, οι οποίοι και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων, μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» του σωματείου Διάζωμα ξενάγησαν μαθητές της Β΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης.

Συγκεκριμένα οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της φιλολόγου Γιώτας Λόντου , υπεύθυνης του προγράμματος «Διάζωμα» και με την αρωγή του διευθυντή του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Μιχάλη Κουσουλάκου υποδέχθηκαν 102 μαθητές στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.


Ο Παναγιώτης Κουσουλάκος αρχικά πληροφόρησε τους επισκέπτες για την ιστορία αλλά και τη μυθολογία του τόπου ξεκινώντας από την ονομασία της Αρχαίας Μεσσήνης.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της αρχαίας πόλης. Στο θέατρο τους υποδέχθηκε η Ματίνα Λαμπροπούλου η οποία τους παρουσίασε την ιστορία του και απάντησε σε απορίες παιδιών.
Για την καθημερινότητα και τις ασχολίες των αρχαίων Μεσσηνίων τις πληροφορίες τις έδωσε η Γεωργία Καρρά, η οποία τους ξενάγησε στην Κρήνη της Αρσινόης και στην αγορά.
Με τον Ναθαναήλ Κοντάν περιηγήθηκαν στον πολύ σημαντικό κι ενδιαφέροντα χώρο του Ασκληπιείου, το κέντρο της δημόσιας ζωής της πόλης.
Στον χώρο, που τις τελευταίες μέρες ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος , το άριστα σωζόμενο Εκκλησιαστήριο, ταξίδεψαν νοερά με τη βοήθεια του Γιώργου Καρέλια.
Τέλος ,όλοι μαζί κατευθυνθήκαμε στο Στάδιο και στο Γυμνάσιο , τον τελευταίο σταθμό, όπου ο Τάσος Σολδάτος σκιαγράφησε τα αθλητικά δρώμενα των Αρχαίων Μεσσηνίων υποδεικνύοντας ακριβώς και τα σημεία όπου υλοποιούνταν τα αθλήματα.
Στη συνέχεια οι επισκέπτες έφτασαν στον χώρο του σχολείου μας, όπου τους υποδέχθηκαν τα παιδιά μας με ένα πλατύ χαμόγελο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων συνεργάστηκαν και έπαιξαν Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Τένις καθώς και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στον τοίχο αναρρίχησης.

Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν ήταν μεικτές αποτελούμενες από μαθητές και των δύο σχολείων ανεξαιρέτως φύλου και ηλικίας, θέλοντας να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ευγενή άμιλλα και την συμμετοχή, χωρίς ανταγωνιστική διάθεση με σκοπό τη διασκέδαση και το παιχνίδι. Επίσης, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά ξενάγησαν του φιλοξενούμενους μαθητές/τριες στους χώρους του σχολείου, καθώς και όλες οι δράσεις πλαισιώθηκαν από μουσική που έδινε χαρούμενο τόνο στην ημέρα.
H επαφή με την ιστορία , τα ερεθίσματα για αναζήτηση πληροφοριών, η γνωριμία με τους προγόνους αλλά και με συμμαθητές από άλλη πόλη, το παιχνίδι και η χαρά είναι ο απολογισμός μιας πανέμορφης διαδρομής που είχε στόχο τη δημιουργία συνειδητών κληρονόμων της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Σχολείου.

Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά ξενάγησαν μαθητές της Τρίπολης στην Αρχαία Μεσσήνη
To Top