Τουρισμός

Μαθητές και μαθήτριες από την Κίνα στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν, σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου και συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο και εκλεγέντα Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, 9 μαθήτριες και μαθητές, καθώς και 2 καθηγητές από το Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο της Hangzhou, μιας μεγαλούπολης που βρίσκεται σε απόσταση 2 ωρών από τη Σαγκάη της Κίνας.

Οι μαθητές και οι καθηγητές τους πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Καλαμάτα και συνοδεύονταν από το διοργανωτή εκπαιδευτικών εκδρομών Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθώς και το Φώτη Μπουγά, επικεφαλής των ομώνυμων Εκπαιδευτηρίων. Στην Καλαμάτα βρίσκονται για να μυηθούν στον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία μας και τον τρόπο ζωής μας, με έμφαση στην ελληνική κουζίνα, όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος υποδέχθηκε τους επισκέπτες από την Κίνα, τονίζοντας ότι η Καλαμάτα έχει αδελφοποιηθεί με τη Σι’αν και πως τη μεγάλη Κινεζική πόλη έχει επισκεφθεί στο παρελθόν αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας, στην οποία μετέσχε ο ίδιος, ενώ η πρόσκληση επανελήφθη φέτος. Η Καλαμάτα προσδοκά βαθύτερη συνεργασία με τη μεγαλούπολη Σι’αν, που αποτελεί την κοιτίδα του κινεζικού έθνους.

Ο εκλεγείς Δήμαρχος τόνισε πως η Καλαμάτα είναι μία όμορφη και φιλόξενη πόλη με χιλιάδες χρόνια ιστορίας και κοντά της βρίσκονται σπουδαίοι ιστορικοί τόποι. Ανέφερε ακόμη πως ο ελληνικός λαός αγαπά την Κίνα και έχει μεγάλο σεβασμό για τον κινεζικό πολιτισμό. Ο Θ. Βασιλόπουλος προσέθεσε πως η Καλαμάτα είναι ιδιαίτερα δραστήρια στον πολιτιστικό τομέα, με κορυφαίες εκδηλώσεις το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και το Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, στον οποίο φέτος θα μετάσχουν 3 κινεζικές χορωδίες, ενώ στο παρελθόν κινεζική χορωδία έλαβε το πρώτο βραβείο.

Ο κ. Βασιλόπουλος ζήτησε να μάθει το είδος του σχολείου όπου φοιτούν οι μαθητές (που είναι ηλικίας 15, 16 και 17 ετών), τον τρόπο εισαγωγής στα κινεζικά πανεπιστήμια, που μοιάζει πολύ με το ελληνικό σύστημα, καθώς και τι θέλουν να σπουδάσουν τα παιδιά.
Σε καθέναν από τους επισκέπτες προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα και άλλα αναμνηστικά, ενώ ο Δήμαρχος έλαβε αντίστοιχο δώρο από τους Κινέζους επισκέπτες.

Μαθητές και μαθήτριες από την Κίνα στο Δημαρχείο Καλαμάτας
To Top