Αθλητισμός

Μαθήματα ζωής από την Εθνική Ομάδα Goalball

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠ. ΜΠΟΥΓΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Η Εθνική Ομάδα Aνδρών GoalBall βρέθηκε για 4 ημέρες στην Καλαμάτα για να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι το Παραολυμπιακό άθλημα για άτομα που έχουν προβλήματα όρασης.

 

Το Σάββατο το απόγευμα δόθηκε αγώνας επίδειξης στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο της Καλαμάτας, από τους παίκτες της Εθνικής κι ακολούθησε φιλικό παιχνίδι με ομάδα μαθητών από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, που είχαν την έμπνευση και την πρωτοβουλία να καλέσουν στην πόλη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για να διδάξει μαθήματα ψυχής, ζωής και προσπάθειας.
Ο αγώνας επίδειξης έληξε ισόπαλος με σκορ 3-3, και μάλιστα είχε και εσωτερικό στοίχημα “καφέδες”!

Την Πέμπτη και την Παρασκευή το Κλειστό Γυμναστήριο γέμισε από παιδιά των Σχολείων του νομού, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα, να προπονηθούν με τους αθλητές, να παίξουν μεταξύ τους και να διδαχθούν ένα μάθημα ζωής.

Την εθνική ομάδα, αποτελούν οι αθλητές: Γρηγόρης Τάτσης, Αντώνης Καραμήτσος, Γιάννης Σκουρμπούτης, Αντριάνο Μπεζιάνι, Δημήτρης Παλιαλέξης, Μιχαήλ Αλεξίου, Αθανάσιος Χατζηπάντου, Χαράλαμπος Κορδάκης, Ματέο Καζαντζίου, Λέσι Αλτιν, Γιώργος Παυλούδης και Γιώργος Παπαδόπουλος. Οι παραπάνω αθλητές είναι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ιωάννινα, Χαλκιδική.
Την τεχνική καθοδήγηση τους, έχουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Αντώνης Ανάστος και Χριστόφορος Σιζόπουλος.

Οι μαθητές που αποτέλεσαν την ομάδα των εκπαιδευτηρίων Μπουγά ήταν οι: Γιώργος Μπαστακός, Παναγιώτης Δημητρόπουλος, Γιώργος Σκοπέτος, Δημήτρης Φωτάκης, Νικήτας Μέλλιος, Κωνσταντίνος Βαμβακάς, και προπονητής ο Γιάννης Πλάγος.

Καθοριστική ήταν η συμβολή της γυμνάστριας των εκπ.Μπουγά Γιώτας Τσιάλα και η στήριξη χορηγών για να πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ GOALBALL ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Του χρόνου θα διεξαχθεί και τουρνουά GoalBall μεταξύ των σχολείων.
Μετά την λήξη των δυο παιχνιδιών ακολούθησε η απονομή μεταλλίων και η εθνική ομάδα Ανδρών GoalBall δώρισε μια μπάλα στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

To Top