Επί Σκηνής

Mαθήματα Θεάτρου στην Καρδαμύλη από τη Μαρία Σκαφιδά

Η ηθοποιός και σκηνοθέτης Μαρία Σκαφιδά, ξεκινά θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες, εφήβους και παιδιά, στην αυλή της Γιωργίτσας στην Καρδαμύλη.
Τα προγράμματα των ενηλίκων θα γίνονται κάθε Κυριακή 18.00-20.00.
Η θεατρική πράξη δεν είναι προνόμιο μόνο των κατ’ επάγγελμα ηθοποιών, αλλά και όσων αναζητούν τρόπους ελεύθερης έκφρασης στην καθημερινότητά τους, τρόπους να ανακαλύψουν την ανθρώπινη φύση μέσα από την “ένδυση” διαφορετικών ρόλων, τρόπους να εξωτερικεύσουν διαφορετικές εκφάνσεις του εαυτού τους, τρόπους να ισορροπήσουν τα “πρέπει” με τα “θέλω” τους, τρόπους να επικοινωνήσουν με ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αναζητήσεις, τρόπους να δημιουργήσουν με μόνα εφόδια το σώμα, τη φωνή, το πνεύμα και την ψυχή τους. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους, και δεν απαιτούν προηγούμενη εμπειρία
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους
Το θέατρο:
βοηθά στην γλωσσική ανάπτυξη και την φαντασία των παιδιών
βοηθά στην κατανόηση του κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος όπου ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά
βοηθά στην αναγνώριση της αξίας της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης στην ομάδα
βοηθά στην αποδοχή και το σεβασμό της διαφορετικότητας
βοηθά στην ανάπτυξη κριτικής ικανότητας και τις κοινωνικής ευαισθησίας

Θέατρο για εφήβους
Kυριακή 12.00-14.00
Στόχος μας είναι, οι έφηβοι, μέσα απο θεατρικά έργα που αφορούν την ηλικία τους, να επικοινωνήσουν ουσιαστικά με άλλους συνομηλίκους τους, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και τις ανάγκες τους, και να βοηθηθούν, ώστε να χτίσουν την ταυτότητα τους ,γνωρίζοντας τον εαυτό τους, μέσα απο την ομάδα και τους ρόλους με τους οποίους καταπιάνονται. Η συμμετοχή των εφήβων σε μια θεατρική παράσταση, είναι αναγκαία, γιατί τους προετοιμάζει για την πορεία τους στην ζωή. Αναλαμβάνουν ευθύνες απέναντι στην ομάδα, μαθαίνουν να συνεργάζονται αρμονικά, εκφράζουν τις ανάγκες τους χωρίς να καταπιέζουν τις ανάγκες των άλλων, μαθαίνουν συνέπεια και πειθαρχία στους στόχους τις ομάδας, εξασκούν την δημιουργικότητά τους, κοινωνικοποιούνται και έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν ελεύθερα τις ιδέες τους και τις απόψεις τους. Φέτος η ομάδα των εφήβων θα φτιάξει το δικό της θεατρικό έργο και θα επιλέξει για ποιο θέμα θέλει να μιλήσει και να εκφραστεί.

Θέατρο για παιδιά

Κυριακή 10.00-12.00
Σκοπός του Εργαστηρίου παιδιών , είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και με εργαλείο το θεατρικό παιχνίδι, να γνωρίσουν όλες τις τέχνες που συνθέτουν το μαγικό κόσμο του Θεάτρου. Τα παιδιά αποφορτίζονται από την καθημερινότητα και βρίσκουν διεξόδους εκφραστικής επικοινωνίας, έρχονται σε επαφή με το θέατρο μέσω της Υποκριτικής, του Αυτοσχεδιασμού, του Τραγουδιού, της Ζωγραφικής και της Δραματοποίησης κειμένου

The actress and theater director Maria Skafida is giving theater lessons at Yioryitsas Backyard in Kardamili every Sunday from 16.00 to 18.00 in English language.
Information: 6908676277
First lesson (for free) in September 30th
Theater is not only for professional actors, but also for those who seek ways of expressing themselves, ways of discovering human nature through different roles, ways of expressing different aspects of themselves, ways to balance their needs with reality, ways to communicate with people that share the same interests, ways to create with their body, voice, spirit and soul. The theater lessons are for everybody, and previous experience is not necessary. Come to our first lesson for free, to get to know each other and start a small theatre group in English language.


Πληροφορίες-Εγγραφές: 6908676277

Mαθήματα Θεάτρου στην Καρδαμύλη από τη Μαρία Σκαφιδά
To Top